Hem > Forum > Terapi & Medicin > Allmän hjälp

Allmän hjälp

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Tänkte dela med mig och få hjälp. Kanske hjälpa nån annan också.

  Har ni varit med om att ingen vårdgivare vill ta emot er. Närvård/vårdcentralen vill inte behandla mig då jag har för svåra problem, syftar på dystemi och svår egentlig depression. Så dem skickar till öppen psykratin. Dem nekar ty autism. Skickar vidare till habiliteringen. Dem vill bara hjälpa om praktisk. Typ hur man planerar en dag. Känner inte jag behöver sån hjälp. Dem säger då kan dem inte hjälpa. Så dem vill att psykratin eller vårdcentral tar hand om mig. Runt och runt.

  Har ni varit med om detta? Vad kan man göra?

  Försöker läsa på, dem kan ju neka om det inte är deras område men alla syftar på olika saker. Spelar ingen roll hur jag uttalar mig om det för nån av dem. Hittar inget hjälp i kommunen. Har inte råd med privata aktörer. Kan väl gå till kyrkan men känns inte bra alls det, då jag har inget intresse av religion och dem är ju utbildade i annat.

  Avatar

  Jag fick aldrig komma till psykiatrin dom nekade fast vårdcentralens terapeut skickade remiss. Provat på två ställen men inget hjälper.Jag fick höra att jag ska försöka få boendestöd och det är inget jag behöver. Och dom tyckte jag skulle gå till en träfflokal i kommunen, men är inget jag är intresserad av, vet inte vad jag ska göra där. Hos läkare kan jag bara få medicin. Och det har jag heller ingen nytta av, förutom till sömnen vid behov och när jag få stark ångest. Men att vanemässigt ta något varje dag har inte hjälpt mig. Det är bara att hacka i sig att man inte får hjälp…

  Tänkte dela med mig och få hjälp. Kanske hjälpa nån annan också. Har ni varit med om att ingen vårdgivare vill ta emot er. Närvård/vårdcentralen vill inte behandla mig då jag har för svåra problem, syftar på dystemi och svår egentlig depression. Så dem skickar till öppen psykratin. Dem nekar ty autism. Skickar vidare till habiliteringen. Dem vill bara hjälpa om praktisk. Typ hur man planerar en dag. Känner inte jag behöver sån hjälp. Dem säger då kan dem inte hjälpa. Så dem vill att psykratin eller vårdcentral tar hand om mig. Runt och runt. Har ni varit med om detta? Vad kan man göra? Försöker läsa på, dem kan ju neka om det inte är deras område men alla syftar på olika saker. Spelar ingen roll hur jag uttalar mig om det för nån av dem. Hittar inget hjälp i kommunen. Har inte råd med privata aktörer. Kan väl gå till kyrkan men känns inte bra alls det, då jag har inget intresse av religion och dem är ju utbildade i annat.

  Jag känner igen det där. En gång bollades jag fram och tillbaka mellan vårdcentralen och öppenpsykiatrin. Vårdcentralen ansåg att jag hade för omfattande problem för att de skulle kunna hjälpa mig, medan psykiatrin ansåg att jag INTE hade tillräckligt omfattande problem för att få hjälp hos dem… Först efter flera månader, när läkaren på vårdcentralen hade skrivit ett argt brev till psykiatrin där han krävde att de skulle hjälpa mig, så fick jag en tid. Då hade jag dock redan bestämt mig för att flytta tillbaka till staden där jag bott tidigare, så då fick jag komma tillbaka till min gamla mottagning.

  En annan gång fick jag inte tillräckligt med tider hos min dåvarande samtalskontakt, men då tyckte enhetschefen att jag skulle söka boendestöd, en insats som var helt irrelevant för mig. Jag hade inte alls den problematiken.

  Nu mår jag relativt bra och har just nu inget behov av hjälp från psykiatrin, men min nuvarande mottagning har som regel att de inte skriver ut patienterna förrän det har gått ett år utan att man behövt någon hjälp. Här är det alltså tvärtom, att de verkligen vill hjälpa och inte släpper en för snabbt.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.

Vissa användare kan för närvarande uppleva att inloggningen tar lång tid. Vi jobbar på problemet och hoppas att kunna åtgärda detta inom kort.