Hem > Forum > Stress > Vad är sexuella övergrepp?

Vad är sexuella övergrepp?

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Hur gör man med en människa som vill ha en snabbis när man själv inte vill? Är det ens sexuella övergrepp att låta honom få sin vilja igenom? För att jag inte klarar det utan må dåligt, får panik och försöker ta mig därifrån, stänger av, gråter. Jag blir så oerhört rädd men är nu bara stressad över hans tjat. Jag har mitt/vårt barn som hindrar mig att ge efter, har klarat mig länge nu men nu tjatas det igen och jag vet inte hur jag ska hantera det. Han vill ses nu till helgen och jag vill inte. Han behöver det, säger han och tänker inte på vårt barn som jag måste dölja detta från och även vara en lugn vuxen inför. Jag vet inte vart jag ska vända mig, klarade mig hela förra året och än så länge hela detta så jag borde inte reagera så starkt. Har någon haft det liknande? Hur kom ni loss?

  Googlade lite och hittade en formulering från föreningen Tillsammans där en kvinna som jobbar där uttalade sig såhär om detta.

  Tror du att vi behöver prata mer om synen på  ”tjatsex”? Ifall det är ett sexuellt övergrepp eller inte om man på något sätt övertalar någon att ha sex med en?

  – Ja det tycker jag absolut. Min inställning är att ”tjatsex” är ett sexuellt övergrepp och är en våldtäkt, för det bygger inte på samtycke från båda parter. Det bygger inte heller på respekt för varandra som lika värda människor. 

  Källa: https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?artikel=6012866

  Hej,

  Jag håller helt med de du hittade när du googlade tajtsex är övergrepp. För du sa ju nej oavsett anledning har han ingen rätt att då ifrågasätta de eller tjata på dig.
  Sex är när man vill, och vill man inte ha sex för man är trött, ksk lite nere i livet ska ens partner acceptera det.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.