Hem > Forum > Stress > Vad är egentligen stress?

Vad är egentligen stress?

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Avatar

  En människa som är stressad är oförsiktig med vad hon kan? En person måste lära sig vad hennes begränsningar är!? Kan alla tänja på sin stresströskel?

  Avatar

  Bra frågor!

  Göra två saker samtidigt har jag läst är mycket, mycket svårare än vad man kan tro. Det vanligaste är att överskatta sin förmåga där. Själv begår jag det misstaget flera gånger dagligen – speciellt i text. Mailade faktiskt en person tidigare ikväll och det blev ett syftningsfel som är ganska genant (orkar inte gå in på vad..). Kände mig som en idiot efter det och kan ifrågasätta mig själv enormt.

  Det är en bra fråga det där om man måste lära sig sina begränsningar, jag tror det är så. Och jag tror personligen inte kanske att det här med att tänja sin stresströskel är att föredra? =) Vad tror du?

  Jag tror definitivt att man kan tänja på gränserna, men resultatet blir annorlunda beroende på om det handlar om positiv eller negativ stress. Sen kanske man kan hantera stress bättre om man känner att man är i fas med allt annat i livet runtomkring sig. Att inte lyssna på ”signaler” när det börjar bli för mycket är dock farligt för att man då tappar bort sig själv, och vägen tillbaka kan bli lång och krokig. Det fantastiska är att kroppen faktiskt säger till på olika vis när man passerat gränser den inte längre klarar av. Det sorgliga är att många är dåliga på att lyssna och varva ner, och därmed hamnar i diverse sjukdomstillstånd. Om kroppens celler inte får tid att reparera sig så går vi sönder till slut. Precis som en bil som man inte tar hand om eller bara kör och kör utan att stanna och ”ladda” eller tanka ibland, då slutar det med att den tids nog går sönder eller man blir stående vid vägkanten.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.