Hem > Forum > Stress > Utbränd av hela livet

Utbränd av hela livet

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
 • Utbränd av mitt privatliv och arbete. Arbetar inom socialt arbete med hög arbetsbelastning och inget chefsstöd. Lever tillsammans med en man med neuropsykiatriska diagnoser och flera barn med olika varianter av NPF. Både mitt och hans barn. Jag gör allt hemma. Är familjens struktur. Ska ha koll på allt. Påminna om allt. Han gör det jag ber honom om men saknar egen initiativförmåga och saknar förmågan att kommunicera. Sitter tyst direkt jag försöker prata med han.

  Jag tar ansvar för allt. Matlagning, städning, tvätt, barnen, inköp, planering, struktur, rutiner. Packar väskor, skjutsar barnen, lämnar på förskolan. Rensar garderober, vattnar blommor, putsar fönster osv. Förväntas göra allt och får ingen uppskattning.

  Jobbet är en stress från det jag kommer dit tills jag går hem. Har en vän, inget nätverk. Dålig ekonomi då vi bor för dyrt och han vägrar flytta. Ledsen varje dag. Orkeslös. Konstant trött. Hemmet förfallet då jag känner att jag inte orkar hålla efter. Spenderar helgerna med att ”hinna i kapp” det jag inte orkat på veckorna. Tvättar maskin efter maskin, plockar, dammtorkar, plockar undan leksaker, dammsuger och vattnar blommor. Han spelar dator, ser tv och beställer hämtmat kvällar och helger eller sysslar med sånt han gillar (och som gör att han slipper ta ansvar hemma).

  Hur länge orkar man med?

  Det låter oerhört tungt.. Å ena sidan tror jag att vi är många som vill säga starkt gjort! Verkligen! Att kunna hantera livet så som du har gjort är verkligen beundransvärt. Å andra sidan förstår jag också att allt det jobbiga i praktiken finns kvar, oavsett vilka ord man får höra. Men ändå… sånt som du gör uppskattas inte.. det förväntas och tas för givet. Städa, packa väskor, handla och laga mat – det gör väl alla? För det första, nej, det gör inte alla så enkelt. Och framför allt, när man inte gör annat så är det helt förståeligt att det blir outhärdligt till slut. Såklart att du är utmattad och trött. Det är klart att tålamodet sinar till slut.

  Du har en vän, skriver du. Vet din vän hur din situation är? Har du något stöd därifrån?
  Jag är själv oerfaren när det gäller att hantera NPF hos närstående… men din partner är ju också vuxen. Hur reagerar han om du inte gör det som ”förväntas” av dig?
  Styrka till dig!

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.