Hem > Forum > Stress > Tonåringsdotter med stressrelaterad ångest

Tonåringsdotter med stressrelaterad ångest

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Avatar

  Har en dotter på 15 som nu börjat 9:an. Hon har sedan 4-5 år tillbaka haft problem med magont och illamående. Efter många läkarbesök och utredningar så har man sagt att det eventuellt kan vara IBS. Men jag är själv säker på att det är ångestrelaterad evt depression orsakad av stress.  Hon har varit hos BUP men efter 3-4 g¨ånger så säger hon att det inte hjälper och att hon inte vill fortsätta där.

  Hon är bortta kanske runt 15-20% så än så länge är det tydligen inom gränsen för vad som accepteras med tanke på skolplikten.  Men många gånger kommer hon till skolan men fastnar 1 timme på toaletten (under första lektionen). jag får ångest själv av att vänta och se varje morgon om det kommer ett sms. Då får man gå in och anmäla frånvaro och man mår som sagt dåligt själv av detta.

  Ingen läkare har än pratat om att sätta in mediciner. Är det något jag själv som förälder borde ta upp och försöka övwertyga läkarna om?  Alla pratar om att man inet bör ge unga människor antidepressiva eller ångestdämpande…

  Men nu är det sista året i skolan och hon klarar inte koncentrera sig och hon tror hon kommer få F i flera ämnen. Det är mycket fokus på att förbereda sig (plugga fakta) inför nationella prov istället för som i 8:an att man hade flera roliga projekt som min dotter tyckte var ett bra sätt att lära sig saker på.

  Har ni några goda råd? Känns som att det är på allvar nu och att något måste göras.

   

   

  ”Before you diagnose yourself with depression or low self-esteem, first make sure that you are not, in fact, just surrounding yourself with assholes.”

  Har en dotter på 15 som nu börjat 9:an. Hon har sedan 4-5 år tillbaka haft problem med magont och illamående. Efter många läkarbesök och utredningar så har man sagt att det eventuellt kan vara IBS. Men jag är själv säker på att det är ångestrelaterad evt depression orsakad av stress. Hon har varit hos BUP men efter 3-4 g¨ånger så säger hon att det inte hjälper och att hon inte vill fortsätta där. Hon är bortta kanske runt 15-20% så än så länge är det tydligen inom gränsen för vad som accepteras med tanke på skolplikten. Men många gånger kommer hon till skolan men fastnar 1 timme på toaletten (under första lektionen). jag får ångest själv av att vänta och se varje morgon om det kommer ett sms. Då får man gå in och anmäla frånvaro och man mår som sagt dåligt själv av detta. Ingen läkare har än pratat om att sätta in mediciner. Är det något jag själv som förälder borde ta upp och försöka övwertyga läkarna om? Alla pratar om att man inet bör ge unga människor antidepressiva eller ångestdämpande… Men nu är det sista året i skolan och hon klarar inte koncentrera sig och hon tror hon kommer få F i flera ämnen. Det är mycket fokus på att förbereda sig (plugga fakta) inför nationella prov istället för som i 8:an att man hade flera roliga projekt som min dotter tyckte var ett bra sätt att lära sig saker på. Har ni några goda råd? Känns som att det är på allvar nu och att något måste göras.

  Kan vara en bra idé (som jag tror att Blue Qykicy menade) att kolla om hon har bra vänner eller såna som påverkar henne väldigt illa. Tror även du borde höra med läkarna om medicinering, oavsett vad anledningen är så är det inget som kommer att gå snabbt att bara lösa.
  Min fundering är om du är säker på att det är illamående och magont eller om det finns andra anledningar till att hon kanske mår psykiskt dåligt och inte vill gå till skolan?

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.