Hem > Forum > Stress > Stora sömnsvårigheter.

Stora sömnsvårigheter.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4
 • Avatar

  Har alltid haft stort sömnbehov pga. min psykiska sårbarhet. Det är tack vare bra sömn som jag överhuvudtaget har kunnat fungera i vardagen. Nu har detta förändrats. Jag är helt slutkörd vid åtta, halv nio på kvällen och somnar trots att jag försöker hålla mig vaken och på så sätt få en normal sömnrytm. Varje natt vid tre halv fyra vaknar jag och är totalt uppstressad, drömmer mardrömmar hämtade ur verkligheten. Då är det kört, jag är klarvaken och hittar alltid på saker som måste göras, har även OCD som påverkar detta beteende. Tänker att det är inte någon idé att somna om då jag ändå ska gå upp någon timme senare. Så håller det på och jag är i gång så mycket på dagarna och stressar runt vilket gör det omöjligt att få till någon vila.

  Är rädd att jag kommer tappa verklighetsuppfattningen, att dagar och nätter flyter ihop och att jag till slut går in i en psykos vilket jag är livrädd för. Klarar inte av vardagen på samma sätt som tidigare, är ständigt irriterad och ofokuserad och har noll planeringsförmåga. Allt är kaos. Blir det bättre med sömntabletter? Är rädd för biverkningar/beroende så det är en ond cirkel. Någon som vet vad man kan göra? Jag börjar bli desperat.

   

  Vad gör du om dagarna?

  Avatar
  Trådstartaren

  Jag är sjukpensionär sedan flera år så jag har ingen direkt sysselsättning men då jag har en stor familj är det ändå fullt upp. Har tidigare provat på att både jobba och studera men till slut gick det inte längre, jag har helt enkelt för stora svårigheter för att kunna fungera på en arbetsplats.

  Tveka inte att be om hjälp med sömnproblemen, så här ska du inte behöva ha det. Du behöver kanske både få hjälp med att få in förutsättningar för sömn i form av bra rutiner och medicin att ta till som en backup så att du inte blir utmattad. Det finns sömnmedicin som inte är beroendeframkallande eller narkotikaklassad. Jag har Theralen tex.

  Avatar
  Trådstartaren

  Jag väntar på att få kontakt med psykiatrin. Har ofta mycket ångest på kvällarna. Jag har ju möjlighet att vila på dagarna eftersom jag är ledig men det blir inga bra sömnrutiner.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.

Vissa användare kan för närvarande uppleva att inloggningen tar lång tid. Vi jobbar på problemet och hoppas att kunna åtgärda detta inom kort.