Hem > Forum > Stress > Problem på jobbet

Problem på jobbet

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3
 • Avatar

  Har enorma konflikter med en medarbetare. Jag vet inte hur jag ska hantera det och börjar ha svårt att sova. Några råd?

  Avatar

  Vad är det för sorts problem du har med din kollega? Är hen elak, störig, falsk, utsätter dig för kränkningar? Beroende på vad det handlar om känns det som att råden bör bli olika.

  Rent generellt tror jag på att prata med den som är jobbig, att säga “när du gör så här så känner jag så här, så skulle du kunna låta bli”. men det funkar ju bäst med folk som inte förstår att de bär sig illa åt och som kanske vill bättra sig. Om den som är jobbig faktiskt inte bryr sig så hjälper ju inte det. Då får man ta till andra knep, berätta gärna mer!

  Avatar

  Jag håller med ovanstående. Försök att ta tjuren vid hornen utan att bråka. Funkar det inte och personen skiter i vad du känner får man helt enkelt gå över till bekämpande av härskartekniker (om det är såna metoder du utsätts för). Din arbetsgivare är även skyldig att jobba för god psykosocial arbetsmiljö, hör om hen kan hjälpa dig.

  Avatar

  Man kan alltid göra en arbetsmiljöanmälan om man har en arbetskamrat som är mycket aggressiv. Det fiffiga med detta är att anmälan är anonym (åtminstone inom kommunen) och arbetsgivaren är tvungen att ta tag i din arbetskamrat…

  Själv skulle jag ta med någon annan arbetskamrat – arbetsgivare – eller någon facklig eller annan person som du har förtroende för och göra som det står i de övriga inslagen – tala lugnt med arbetskamraten. Funkar inte det så skulle jag definitivt göra en arbetsmiljöanmälan. Jag gjorde det mot en arbetskamrat som mobbade en kollega – resultatet blev i mitt fall mycket bra – våra arbetslagsmöten har blivit så mycket bättre när arbetsgivaren satte ner foten efter min anmälan.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.