Hem > Forum > Stress > Mobilen får mig att må dåligt

Mobilen får mig att må dåligt

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
 • Av flera olika orsaker så ger mobilen mig en jäkla massa ångest numera! Har funderat på att göra mig av med den, men skulle bli ännu mer isolerad och ensam då! Jag behöver ju kunna göra ärenden på Internetbanken, ringa till folk, boka tågresor mm mm.

  Det kommer upp saker i mitt Google-flöde som jag blir ledsen och får ångest av, och jag vet inte hur man ändrar det. Så jag har undvikit att gå in på Google på senaste tiden..Kan ju inte kolla upp sånt som jag behöver veta, för då riskerar jag att få se något jag inte vill!

  Orkar inte med mejlen! Hinner inte med! Även där dyker det upp saker som jag inte vill behöva se, och jag har hur många olästa mejl som helst eftersom jag inte hinner eller pallar med.

  Ibland när jag har suttit och druckit har jag skrivit saker i diskussionsforum som jag skäms för. Har fått ganska arga svar tillbaka också.

  Mobilen är en ständig källa till ångest för mig.. Går det att klara sig utan, och hur?? Någon som har gjort sig av med allt vad dator, Smartphone och internet heter, och löst saker på andra sätt?

  Jag har ”testat” lite smått att vara utan mobil, om än ofrivilligt, då en gick sönder, och det skulle dröja 3 veckor innan den nya kom. Löste det med en ”gammaldags mobil” under tiden emellan (tror den kostade 200:- och köpte ett sim-kort till för 95:-). Det gick att ringa och sms’a (till dem jag kunde numret till utantill, eller hade skrivit ned). Klarade mig rätt okej med en sådan telefon.

  Däremot tycker jag det är bökigt utan internet. Det går utan också, men bara att få reda på när bussen går tar 10-30 minuter i telefonkö, istället för 3 sekunder på appen. Att fixa med sjukskrivning till försäkringskassan blir en kvart i telefonkö, vänta flera dagar på pappren att fylla i, och som man sedan behöver gå och posta. Betala räkningar över disk, innebär att man får betala administrationsavgift till kassan för att få betala summan på räkningen. Plus tiden för att promenera iväg med räkningarna. (För mig blir det för tidskrävande att vara utan – jag spar massor av tid på att ha dator till det här – men det går att vara utan)

  Vill du ha datorn kvar kan du lägga upp flikar till sådant du behöver se/göra på datorn, och ta bort hemsidan för google, så slipper du se ett flöde med grejor som stressar dig? Räcker kanske med hemsidan till bussen som start-sida? Och mailen behöver du ju inte gå in på…

   

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.