Hem > Forum > Stress > Många sidor att läsa, och två uppgifter att göra parallellt

Många sidor att läsa, och två uppgifter att göra parallellt

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4
 • Usch…

  jag är så seg på att läsa studentlitteratur.

  Jag ska läsa många sidor innan måndag i en bok….

  Det är ett intressant ämne, jag har ju valt utbildningen själv. Men pressen att prestera tar bort mitt intresse litegrann.

  Jag har två uppgifter som ska in snart… båda nu i november.

  En har jag åtminstone skrivit ’klart’, någorlunda. Den andra har jag börjat på men den är svår, och jag har skjutit upp den lite för att jag samtidigt ska läsa i kursboken.

  Uppgifterna är mycket svåra, men det är väl att förvänta på universitet.

  Jag vet inte om jag ska kämpa vidare eller hoppa av. Jag är så uttråkad och omotiverad. Jag tänker samtidigt att det kanske blir roligare längre fram när jag lärt mig mer?

  Vet inte vad jag ska göra…

  Jag borde helt enkelt lägga ner mer tid och energi på studierna, men samtidigt orkar jag inte för att det är svårt… Det tar så mycket energi…

  Kanske borde jag börja belöna mig själv… att när jag gjort klart en uppgift ska jag fira på något sätt? Jag vet inte… har tappat all motivation just nu.

   

  <3 I hear you. Helvete vad jobbigt det är att studera på universitetet. Tydligen höjer man sitt IQ genom högre studier. Kanske kan vara en liten morot i det hela? Lät väldigt klokt och fint också att unna sig något efter en inlämning. ”Good enough” tror jag på som mantra? Det kan sänka prestationsångesten och göra att man får distans till att man inte är sina liksom ansträngningar eller slutbetyg. Är säker på att du ändå är helt briljant!

  Trådstartaren

  <3 I hear you. Helvete vad jobbigt det är att studera på universitetet. Tydligen höjer man sitt IQ genom högre studier. Kanske kan vara en liten morot i det hela? Lät väldigt klokt och fint också att unna sig något efter en inlämning. ”Good enough” tror jag på som mantra? Det kan sänka prestationsångesten och göra att man får distans till att man inte är sina liksom ansträngningar eller slutbetyg. Är säker på att du ändå är helt briljant!

  TACK!!! <3

  Man är inte sina slutbetyg! Tack!

  Jag får tänka att jag gör gott nog och att det duger. 🙂

  Idag har jag skrivit klart en uppgift som ska vara klar imorgon. Det är ingen vi får betyg på, utan bara en övningsuppgift…

  Jag har lite kvar att läsa, och så har jag en uppgift som ska in den 18:e som är jättesvår.. Den har jag skjutit på.. Suck… I värsta fall får jag väl komplettera den uppgiften senare om den inte blir bra nog…

  <3 Snyggt att du är klar med uppgiften till imorgon, starkt gjort!

  Du gör säkert redan så också så kanske inget höjdartips men tror på att göra lite, lite i taget när det tar emot? Öppna dokumentet, skriva litegrann på det. Ta det pö om pö. Mer så än att ”nu ska jag sitta i 4 timmar i sträck” och så värjer man sig och orkar inte. Tror på att uppmuntra sig själv till att minsta lilla ansträngning är starkt gjort. Tänker alltså när man känner enormt motstånd och tycker det känns övermäktigt, har tankar på att hoppa av. Då tror jag det är extra viktigt med de här små ageranden. Minns att en lärare inför en hemtentamen vi skulle ha sa till oss ”skriv lite varje dag”. Tycker det var ett bra tips för sakta men säkert tog man sig igenom det. Inte minst för att man drogs in i det – på ett positivt sätt.

  Kram och pepp!

  Trådstartaren

  <3 Snyggt att du är klar med uppgiften till imorgon, starkt gjort! Du gör säkert redan så också så kanske inget höjdartips men tror på att göra lite, lite i taget när det tar emot? Öppna dokumentet, skriva litegrann på det. Ta det pö om pö. Mer så än att ”nu ska jag sitta i 4 timmar i sträck” och så värjer man sig och orkar inte. Tror på att uppmuntra sig själv till att minsta lilla ansträngning är starkt gjort. Tänker alltså när man känner enormt motstånd och tycker det känns övermäktigt, har tankar på att hoppa av. Då tror jag det är extra viktigt med de här små ageranden. Minns att en lärare inför en hemtentamen vi skulle ha sa till oss ”skriv lite varje dag”. Tycker det var ett bra tips för sakta men säkert tog man sig igenom det. Inte minst för att man drogs in i det – på ett positivt sätt. Kram och pepp!

  Hej

  Ursäkta, det blir ett sent svar. 🙂

  Studierna känns ok. Jag läser och skriver nästintill varje dag. Sedan är det också pendling till lektioner ett par gånger i veckan, så jag har haft mycket att tänka på.

  Jag tänker så som du skrev att jag gör lite i taget. Fick nyligen svar på en tenta som jag fick Godkänt på, och bara ett par poäng ifrån VG… så det kändes bra!

  Jag läser och skriver lite varje dag för att pränta in studentlitteraturen. 🙂

  Tack för din peppning!!

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.

Vissa användare kan för närvarande uppleva att inloggningen tar lång tid. Vi jobbar på problemet och hoppas att kunna åtgärda detta inom kort.