Hem > Forum > Stress > Lever under hot

Lever under hot

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
  • Hej

    min lillebror som är 17 gick igenom en brutal attack i form av kidnappning, knivhugg och otroligt hemsk misshandel. De försökte bryta hans arm, trycka in hans ögon så han skulle bli blind, stampa på honom osv. Dessa människor är egentligen ute efter hans storebror (också min lillebror) som ör ett år äldre och försöker använda lillebrorsan för att få tag på honom. Ingen av dem vill samarbeta med polisen. Han vill inte berätta för polisen om händelsen ö.h.t. Vi har anpassat oss för att skydda dom med allt vi har men jag mår piss och livet suger just nu. Jag kan inte sluta tänka på det min bror fick gå igenom och jag gråter konstant. Jag försöker hålla mig stark för honom men allt känns hopplöst. Jag spelar upp bilder i mitt huvud på hur han blir torterad och förnedrad och jag mår piss. Vad ska jag göra?

    Oj, vilken jobbig situation! Förstår att det är extremt plågsamt att leva såhär med ett pågående hot och oro inför framtiden. Inte konstigt att du mår dåligt!

    Tänker att du skulle må bättre om du försökte avleda dig själv från att spela upp de här bilderna i huvudet? När du får en tanke skulle jag råda dig att försöka släppa den så fort det går. Förstår att det är allt annat än enkelt.  Men genom att inte gå in i känslan gör att du förkortar känslan av ett ytterligare tillstånd av obehag och oro. Försök istället vara här och nu. Titta runt i rummet eller platsen du befinner dig på. Sysselsätt dig med något annat. Prata med en kompis för att hålla dig distraherad. Gör du såhär ett tag kommer du nog redan efter ett par dagar märka att du har en annan kontroll och kan styra mer över hur du känner. Och slipper de högsta topparna av extrem oro. Jag hoppas verkligen det!

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.