Hem > Forum > Stress > Klarar inte att börja jobba

Klarar inte att börja jobba

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4
 • Har försökt att ”laga mig själv” efter år av stress. Jag är 60 år och har jobbat hela mitt liv inom vården. Sa upp mig själv från jobbet och slutade i oktober. Flyttade till min hemstad och tog 2 månader att läka från allt jag upplevt de senaste åren. Min man fick diagnos Alzheimers för 7 år sedan när han bara var 54 år. Totalchock! Det funkade hyfsat de första åren hemma, men han blev sämre hela tiden. För 2 år sen fick han dessutom cancer och jag fick närståendepenning för att köra honom till behandling i Lund varje dag i 2 månader. Efter behandlingen blev så dålig i sin Alzheimer så han fick komma till ett demensboende och jag kraschade totalt. Hade jag inte haft min hund så hade jag inte stigit upp ur sängen alls. Jag blev sjukskriven för depression och var sjukskriven i 6 månader, sen tyckte läkaren att jag ”borde rycka upp mig” och börja jobba. Hela kroppen skrek NEJ, men jag började lite smått och gick upp i ordinarie tid efter 1 månad. Året innan dess hade dessutom min mamma fått en akut psykos (från ingenstans) och jag ägnade månader åt att försöka se till att hon fick rätt vård och boende. Jag jobbade på under tiden men kände att jag höll på att slitas itu och inte räckte till alla.

  Så jag sa upp mig efter ett halvår när jag kände att det inte höll längre (jobbar inom vården). Flyttade till min hemstad för att vara nära mina barn och barnbarn. Sökte nytt jobb efter några månaders återhämtning och fick ”tyvärr” nytt jobb inom vården, även om hela min kropp och själ ropade NEJ! Men jag blundade för det och kände att jag måste ju ha ett jobb! Men ångesten steg ju mer anställningsdatum närmade sig och till slut så klarade jag inte att börja min anställning.

  Så nu ska jag via arbetsförmedlingen söka nytt jobb. Problemet är att jag endast har utbildning inom vården, men jag klarar inte att jobba inom vården längre.  Jag vet att jag får flera månaders karens (eller vad det heter) för att jag aldrig började det jobb jag fått. Men jag har en del sparpengar att leva av. Jag känner mig så osäker på hur livet ska fortsätta. Jag har inget förtroende för Försäkringskassan, dom jagade mig vid min förra sjukskrivning att jag skulle börja jobba. Man får inte vara sjuk tills man känner sig frisk. Tvivlar på att någon läkare ska sjukskriva mig för något som hände förra året (när jag blev sjukskriven förra gången) Vet inte ens om man kan bli sjukskriven från ett jobb som man inte ens börjat på? Ångest de lux!  Känns som jag går omkring i sirap och vet inte vad jag ska ta mig till. Hade önskat att jag kunde gå i pension redan nu efter alla dessa år inom vården, men det är ju alldeles för tidigt.

   

   

   

  Beklagar vad du fått gå igenom. Låter fruktansvärt tufft.
  Att vara så nära pension men ändå inte måste känna jobbigt. Även om du bara arbetat inom vården kanske du kan göra andra uppgifter ändå. Medicinsk sekreterare eller annat administrativt yrke som omfattas av dina kunskaper? Arbeta på ett äldreboende eller hemtjänst?
  Vet inte hur det fungerar med Försäkringskassan och SGI när du inte har något jobb. Tror det funkar lite som a-kassan. Du får nog mest hjälp genom a-kassan faktiskt. Inte lika förnedrande om inte annat.

  Lycka till!

  Trådstartaren

  Beklagar vad du fått gå igenom. Låter fruktansvärt tufft. Att vara så nära pension men ändå inte måste känna jobbigt. Även om du bara arbetat inom vården kanske du kan göra andra uppgifter ändå. Medicinsk sekreterare eller annat administrativt yrke som omfattas av dina kunskaper? Arbeta på ett äldreboende eller hemtjänst? Vet inte hur det fungerar med Försäkringskassan och SGI när du inte har något jobb. Tror det funkar lite som a-kassan. Du får nog mest hjälp genom a-kassan faktiskt. Inte lika förnedrande om inte annat. Lycka till!

  Tack! Jag funderar lite på att  kanske jobba halvtid inom hemtjänst faktiskt. Det är ju inte så att jag måste ha en heltidslön för att klara mig. Jag lever mycket enkelt, har inga lån och ingen bil och bor i en etta. Just idag har jag anmält mig till arbetsförmedling och A-kassa, får se vad responsen blir. 9 veckors karens blir det ju, men det klarar jag.

  Skönt att du känner så. Hoppas du hittar något bekvämt arbete och att du slipper stressa. Ta hand om dig!

  Vad tufft du har haft det! Det tar tid att komma tillbaka känslomässigt och mentalt. För en del är det en hjälpsam process att börja arbeta och få rutiner och vardag. För andra är det viktigaste att läka i lugnet med bra filmer och promenader i skogen.

   

  Tänker som ovanstående, kan du tänka dig att jobba med något helt annat?

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.