Hem > Forum > Stress > Jag gör mig illa

Jag gör mig illa

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
  • Avatar

    Jag vet inte vad detta är. Om det har något med stress att göra eller ångest av någon form. Men jämnt och ständigt pillar jag på mina naglar, läppar eller tar bort torr hud från mina fötter. Sitter och river medans jag ser på film och tv. Det har växt till ett extremt beroende. Mina fötter ser hemska ut. Jag har grävt mig igenom lager av hud på ett område på min ena fot. Kan nästan inte gå för att jag har så ont nu. Men ändå kan jag inte sluta. Varför gör jag såhär!!!

    Du behöver hitta något att sysselsätta dina händer med, så du inte fastnar där i pillandet. Ha en tub fet hudkräm alltid med dig på de ställen där du brukar vara när du pillar så smörjer du in din fot varje gång du uppmärksammar dig på att du pillar, massera foten istället och blir den lite hal så är det svårare att få tag i hudflikar. Fila bort de flikar som sticker upp så det inte finns något att riva i. Smörj in foten/fötterna så många gånger om dagen du behöver, gör det varje gång du känner för att pilla. Sysselsätt sedan händerna med något, lär dig virka/sticka, skaffa en stressboll eller något annat att ”pilla” med. Fungerar det inte så kan du sedan prova att tejpa fötterna med hudvänlig tejp lager på lager så får du sitta och riva tjep istället för att riva hudflikar. Men det bästa är om du alltid har något att sysselsätta händerna med.

    Jag har varit expert på att klösa bort mina tånaglar och inte ens märkt att jag gjort det förrän telefonen ringt och jag sett att jag hade blod på handen när jag greppat telefonen. Men ju oftare jag kommit på mig själv med att göra det har hjälpt mig att bli mer medveten. Så för mig har det hjälpt att ha plåster på naglarna, att inte sätta mig och se på tv utan att sysselsätta händerna med något. Det är kämpigt i början men det går att arbeta bort.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.