Hem > Forum > Stress > Ångest

Ångest

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
 • Hej!

  Jag vet inte vart jag ska börja. Har alltid varit en glad tjej som försökt ställa upp och alltid hjälpa andra. Går nu mitt andra år i högskolan för att jobba med det jag vill och jobbar extra varannan helg.

  Men trots att jag har en massa att vara tacksam över är det som att det inte räcker. Tycker inte att någon ställer upp för mig som jag gör för dem, eller att någon bryr sig för den delen heller. Men så återkommer jag till att det kanske bara är jag som är otacksam? Känns ibland som att jag bara finns för att hjälpa eller serva andra, och även om jag gärna gör det så känner jag mig så himla ensam. Det känns även som att jag bara förstör mina relationer runt omkring mig för jag orkar helt enkelt inte vara glad.

  Så igår bara brast det. Jag känner att jag inte räcker till, att jag inte har någon som egentligen bryr sig. Har sovit ca 2h inatt för jag hade sån brutal ångest, kändes som att jag inte kunde andas och har idag fortfarande kvar en kvävande känsla runt halsen vilket jag läste kunde bero på muskelspänningar.

  Är det någon som har varit med om samma? Hur har ni hanterat dessa situationer? Väldigt tacksam för svar.

  Hej!

  Det du beskriver tror jag är något många antingen har känt, kommer känna eller känner. Det är jättefint av dig att du hjälper andra och tycker om att göra det! Att folk kanske inte finns där för dig lika mycket behöver inte ha att göra med att de inte bryr sig. För folk bryr sig, även om det ibland inte känns så. Det kan till exempel handla om att personen själv mår dåligt. För om någon mår dåligt, så kan den personen oftast inte hjälpa andra eftersom den är helt upptagen med hur den själv mår, om du förstår hur jag tänker.

  Vill bara att du ska veta att du är tillräcklig och att du duger precis som du är! Glöm aldrig det!

  Och: Skulle du behöva prata med någon så kan du vända dig någon som står dig nära, till exempel en förälder eller någon annan vuxen, eller någon helt utomsående om det känns bättre. Via till exempel BRIS kan du ringa gratis och prata med en kurator. Gör det som känns bäst för dig, så hoppas jag det blir bättre snart!

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.