Hem > Forum > Stress > Ekonomisk stress som tar kål

Ekonomisk stress som tar kål

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
 • Avatar

  Kan kännas banalt men lever med ekonomisk stress och press dygnet runt. Visserligen till viss mån självorsakad men går sönder av denna stress och orkar verkligen inte längre. Jag känner hur jag flera ggr per dag tänker på att ett avslut vore det bästa möjliga i denna situation.

  Ja, att vara stressad över en sådan sak som ekonomi kan nog låta banalt i mångas öron, men det är det verkligen inte. Att ha en fungerande ekonomi är sååå viktigt för att andra saker i livet ska fungera.

  Jag lider verkligen med dig, då jag vet hur det är att leva under ständig ekonomisk press. För mig började det med att jag hade svårt att klara av och orka med att jobba. Då blev det genast tufft ekonomiskt. Sedan levde jag på aktivitetsersättning under flera år, och även om jag fick bostadstillägg också så var det verkligen inte mycket pengar. Jag har ofta fått avstå från sådant som jag velat göra, och som kanske hade fått mig att må lite bättre, p.g.a. att jag inte har haft råd.

  I dagsläget jobbar jag 25 procent som frilans, men har inte uppdrag så att det räcker alla månader. De månaderna kan jag bara betala räkningar och köpa mat, ingenting annat. Efter nyår vill jag börja jobba halvtid, något som skulle kunna förbättra min ekonomi avsevärt, men frilansuppdragen räcker inte. Jag har bönat och bett om att få hjälp från Arbetsförmedlingen med att hitta ett anpassat jobb att komplettera med, men när jag (efter lååång väntan) äntligen fick ett möte så blev jag tvungen att avboka. Sedan dess har jag sökt min handläggare för att få ett nytt möte, men hon har inte hört av sig. Det var samma sak med min förra handläggare, så jag börjar tappa hoppet om Arbetsförmedlingen innan jag ens varit där.

  Jag har haft det tufft ekonomiskt hela mitt vuxna liv, vilket gjort att jag knappt kunnat leva, utan mest bara överleva. Så jag kan verkligen förstå att det känns mörkt för dig. Men snälla, gör ingenting dumt! <3

  Om du vill skriva av dig om din ekonomiska situation så gör det. Ibland kan det kännas skönt att någon vet hur man har det.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.