Hem > Forum > Stress > Dissociativ identitetsstörning?

Dissociativ identitetsstörning?

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
 • Kortfattat om mig, jag är en 23 årig Man som bor med min lilla syster och Mamma.

  Efter en händelse som skedde nyligen märkte jag att jag tappade empati och började fundera på att starta ett nytt liv med ett nytt namn för att jag inte ville associera mig med min familj.

  För att ge en bild av situationen utan att gå in i detaljer, min Mamma blir okänslig och skyller ifrån sig på mig och/eller min lillasyster när hon blir arg och ventilerar, vilket har upprepats många gånger i mitt liv. Något som jag tar bra eller dåligt beroende hur allvarligt det är som jag/vi blir utskällda.

  Den senaste gången var dock en läskig upplevelse, för att hantera trauman misstänker jag att jag kopplade bort mina känslor kopplade till min familj för att inte bli lika påverkad när det skulle hända igen. Jag märkte att jag inte brydde mig om andra människor, varken deras behov, eller hur de mår. Det var bara mig livet handlade om och mitt välmående. Men jag kom tillbaks till mitt ”gamla jag” när jag kopplade av och kände att min stressnivå hade minskat.

  Utan att berätta mycket om mig, men för att ge en god översiktlig bild: Jag har väldigt hög agreeableness, jag är konflikträdd och diplomatisk och beskrivs som väldigt omtänksam.

  Min fråga är, bör jag vara misstänksam för att har utvecklat DID.
  Tack för din tid.

  Hej,

  det låter helt klart som att du har varit med om en otäck chock. Till viss del är det helt normalt att ”stänga av” omgivningen då. Självklart är empati både en bra och önskvärd egenskap, men jag tänker att du bör fråga dig själv ”hur mycket orkar jag?” Och det gäller oavsett om du drabbats av DID eller inte. Du bör planera för framtiden, för att kunna hantera det om det händer igen. För min del hjälpte det mycket att ha en relation på lite avstånd till min familj, så att jag kunde åka hem till mitt om det blev för stökigt. Men det är bara ett tips. Ha det gott och ta hand om dig.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.