Hem > Forum > Stress > Att aldrig kunna slappna av

Att aldrig kunna slappna av

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Jag är konstant spänd och stressad, men ibland märker jag det inte själv. Jag märker det bara när jag får fysiska symtom på stress, för jag vet inte hur känslan av ”stress” ska kännas. Jag vet bara att jag längtar tills nästa gång jag kan dricka, för då känns det plötsligt som att spänningar jag inte visste att jag hade försvinner. Plötsligt kan jag slappna av. Och jag hade glömt bort hur det kändes. Nu tänker jag bara på alkohol stup i kvarten och inser att jag nog aldrig är avslappnad såvida jag inte är berusad. En läskig tanke.

  Relaterar till detta..

  Jag började med självhypnos. Via guidade meditationer på nätet och spotify. När man väl lärt sig nå den avslappningen vill man aldrig tillbaka till den här verkligheten. Kanske missbruksbeteende i det också men bättre än alternativet. Antar jag..

  Finns det något annat du kan ”unna” dig för att få känslan av att slappna av en stund? Som inte är berusningsmedel?

  För mig hjälper promenader, att lyssna på musik, att prata med någon om livet. Jag älskar känslan av att öppna en burk och är superberoende av energidryck. Finns det något som kan funka för dig? Börja med nån kurs på kvällarna? Prata med någon? Lär dig rita något, spela instrument, laga ny mat…?

  Vad behöver du i livet för att minska stressen och orka må bra? Vad kan du förändra kortsiktigt och långsiktigt? Vilka behov ligger bakom dina känslor just nu och hur kan du stötta dig själv på andra sätt? Vad tycker du om?

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.