Hem > Forum > Skam > Hetsätningsstörning?

Hetsätningsstörning?

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
 • Hej alla.

  Jag fick min första panikångestattack när jag var ca 2 år och satt på toaletten, min mamma fick ta emot mig när jag höll på att falla i golvet. Det var början på den, snart 26 åriga, resan som kallas livet. Har kämpat med ångest depresion fobier OCD och allt möjligt när jag var liten. Har svåra episoder fortfarande.

  Igår när jag satt och resonerade med mig själv, vilket jag gör ofta på gott och ont, snavade jag in på om jag möjligtvis har någon sorts hetsätningsstörning?

  När jag mår dåligt så vill jag gärna äta och trösta mig med snabbmat godis och andra onyttigheter. Jag kan vräka i mig mängder och sen så mår jag extremt dåligt psykiskt efteråt, jaf skäms otroligt. Jag brukar ibland gömma choklad bakom ryggen för min sambo och gå in i sovrummet och trycka i mig choklad. Det känns ju osunt på många sätt.

  Någon som känner igen sig i detta?

  Avatar

  Jaaa jag känner igen mig så väl! Godis och diverse snabba kolhydrater är som knark för mig! Jag blir oxå lätt triggad av att äta omåttligt när jag har ångest. Det blir som en trygghet att äta och på något vis verkar mättnadskänslor stängas av. Jag är väldigt intresserad av matlagning och bakning, så det gör det svårare.Jag har klarat mig ifrån dessa attacker på senaste tiden, men det kräver väldigt stor kontroll och det krävs att jag  inte har godis,kakor mm hemma. Oftast brukar ett omåttligt sug efter socker komma efter en måltid, trots att jag ätit en normalstor tallrik med näringsrik mat. Så för min del handlar det inte om att jag äter för lite. Det har blivit värre med åren. Jag ”däckar” och måste lägga mig, när jag äter socker nu, och tål det mindre än när jag var ung.Jag måste lägga upp exakt det jag ska äta och laga maten i exakt mängd och aldrig för mycket, genom att väga allt så det blir en portion. Jag har aldrig varit överviktig men jag går upp i vikt, 5-6 kg redan efter ett par månader, så fort jag släpper på kontrollen ( när jag slutar väga all mat )Jag önskar att jag kan få ha samma vikt ( den jag trivs med och den vikt som passar till mina kläder ) hela tiden, och slippa dieter. Och att jag kan få uppleva naturlig mättnad, som jag gjorde när jag var barn! Det kämpar jag med nu! Så länge jag varit vuxen har jag alltid haft en väldigt stark hunger så det gör ont i magen. Ingen jag känner har det såhär…Redan när jag vaknar måste jag ha frukost, alla jag känner kan vänta eller t.om hoppa över frukosten!

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.

Vissa användare kan för närvarande uppleva att inloggningen tar lång tid. Vi jobbar på problemet och hoppas att kunna åtgärda detta inom kort.