Fick ett svar

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
5
 • Det här är inte ett samtal utan var ett anonymt mail jag fick som femtonåring. Mådde fruktansvärt dåligt. Klarade inte riktigt av att prata med min omgivning. Skolkurator och Bup var otänkbart. Hittade då en sida på nätet där jag började skriva och dela mina innersta tankar. Satte ord och var för första gången brutalt ärlig i hur jag verkligen mådde. Hur illa det var. Lämnade datorn och tänkte inte mer på det. Plötsligt ser jag att någon har mailat mig. Förvånad tänkte jag att jag av misstag måste ha lämnat min epost synlig någonstans efter jag skrev. Öppnar mailet som är långt, kanske en A4. Späckat med värme, hopp, ljus och styrka är det en anonym person som skrivit till mig om att inte ge upp. Jag blev så tacksam över de här orden att jag minns det än idag, 20 år senare. Det här var även på den tiden internet var ganska nytt (1998 kanske).

  Idag är det jag som tänder ett ljus i fönstret för henne. Hon som frivilligt satte sig ner och skrev. Och gjorde en dramatisk skillnad i mitt liv. För första gången i hela mitt liv upplevde jag att det var någon som faktiskt brydde sig.

  Avatar

  Vad fint att du fick detta mail! Och att det kom precis när du behövde det som mest. Ibland undrar man om det finns någonting större än det vi ser.

  Hade brevskrivaren gått igenom samma saker i livet som du?

  Det kan verka som en liten sak att göra att maila någon men ibland är det de små sakerna som vi minns och som betyder mest.

  Kram.

  Trådstartaren

  Nu är ljuset tänt för henne i fönstret, fladdrandes i vinden <3

  Tror inte hon hade liknande erfarenheter utan jag uppfattade det som att hon ville vara just den avgörande skillnaden. Hon chansade för att påverka mig. Det var ett mail där varenda ord var skrivet från djupet av hennes hjärta – det kändes så äkta. Hon ändrade riktning på mitt mående – på riktigt alltså – efter det mailet. Det var som att bilden jag hade om att vuxna och omgivningen inte var att lita på blev förändrad pga. henne. Att hon fick mig att se att det fanns människor som ville göra annorlunda, som ville hjälpa just lilla, lilla mig som mådde så himla dåligt. Vilken fantastisk människa alltså. Modigt att våga skriva. Hon kan inte varit särskilt gammal heller. Ja visst är det så att man kan börja tro på något större när det sker såna här fina och oväntade händelser <3

  Så härligt att läsa! Tack för att du valde att dela med dig av den fina händelsen.

  Trådstartaren

  Red Dykepi <3

  Vad glad jag blir av att läsa om din erfarenhet och hur det påverkat dig.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
5

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.