Hem > Forum > Samhälle & Ekonomi > Vårdens/Myndigheters ansvar för suicid

Vårdens/Myndigheters ansvar för suicid

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Jag saknar idag en debatt om vilket ansvar vården eller andra myndigheter har för att människor drivs till att ta sina liv. Vårdens tillkortakommanden kan ofta vara en direkt orsak till att man tar sitt liv, att man inte får korrekt vård, mycket på grund av kompetensbrist. Ibland verkar det som att psykiatrin är en gissningsförening där de tror att ingen drabbas om de gissat fel.

  För kommunernas del kan det handla om att människor blir fångar i sina hem, för att man nekas tillräckligt stöd för att kunna ta del i samhället och leva ett så fullödigt liv som möjligt.

  Försäkringskassan som av oklara anledningar nekar ersättning, gällande sjukpenning och assistans och så vidare.

  Jag kan inte helt främja mig från tanken, eller känslan av att det är satt i system, där man helt sonika ser det som en åtgärd som gynnar samhället, när enskilda tar sina liv. Jag tror inte att det är så, men deras arbete indikerar att det skulle kunna vara så, vilket är otäckt.

  Jag placerar faktiskt hellre just det ansvaret hos anhöriga och lärare. Hela poängen med att ha anhöriga är att de ska stötta, försvara och lära ut hur man fixar skit vare sig det är svårt eller inte. Vi har tillsammans skapat ett samhälle där samtliga står till svars för sin egen skit. Ska vi nu ha skola och vård så ska de stötta familjer till att lära folk att ta egna initiativ för sin egen skull och att sedan inte ge sig när det visar sig vara krångligt. En yttre, högre myndighet kommer aldrig kunna vara till hjälp för de som bestämt sig, vården kan just bara tillhandahålla stöd och verktyg i den mån resurser finns till.

  HÅLLER MED TEFO

  TYCKER INTE STATEN SKA HA NÅGON SORTS ROLL I MÄNNISKORS LIV😠 ALLT BORDE SKE FRIVILLIGT UTAN VARE SIG INBLANDNING AV PENGAR LR FÖRTRYCK😒!

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.