Hem > Forum > Samhälle & Ekonomi > Vad är det för hjälp som akutpsykiatrin ska erbjuda?

Vad är det för hjälp som akutpsykiatrin ska erbjuda?

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
 • Ofta påtalar Mind att det finns hjälp att få, och om man mår dåligt ska man söka akutpsyk. Det jag undrar är vad kan akutpsyk göra? Jag själv har haft kontakt med akutpsyk två gånger(ej frivilligt, polisen körde dit mig efter jag använt självmordsmetoder med hög dödlighet), och akutpsyk gör inte ett skit, de bara försämrar ens mående.

  Ena gången gjorde en läkare på akutpsyk så att jag fick förvaltare för att jag tackade nej till att bo på en gruppbostad, samt sa att jag lider av en gravt autistisk störning, trots att jag bara har Aspergers. Ironiskt nog, så mår jag så dåligt av akutpsyks behandling av mig, att jag vill ta livet av mig, och hamnar på akutpsyk för att jag mår så dåligt av akutpsyks behandling av mig.

  En annan gång på akutpsyk: En läkare säger att jag har schizofreni. FEL!! Oerhört allvarligt att sätta en sådan diagnos felaktigt! En annan läkare säger att jag lider av psykotiska sammanbrott. Också fel!!

  När jag hade försökt ta livet av mig, brydde sig inte akutpsyk ett skit. Läkaren sa bara:”Varför känner du såhär, du som är ung och vacker”. Sedan frågade hen ironiskt om jag hade pojkvän. Hen sa också att jag var färdigbehandlad. Akutpsyk tvingar mig att bo på en gruppbostad mot min vilja.

  Kortfattat sa har akutpsyk fått mig att må sämre. Jag mår jättedåligt som har förvaltare, och tvingas att bo på en gruppbostad mot min vilja. Dessa två saker är två av grejerna som får mig att vilja ta livet av mig. Bravo, akutpsyk, du har gjort mig mer självmordsbenägen.

  Avatar

  Kram

  här är en andledning till varför jag undviker psyk och vårdcentraler. Jag är rädd för att de ska hända mig med.
  jag vet att jag behöver hjälp men de du skriver gör mig tveksam att söka hjälp. Jag vet inte hur ja ska kunna må bra igen. De känns som att de aldrig kommer att hända.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.

Vissa användare kan för närvarande uppleva att inloggningen tar lång tid. Vi jobbar på problemet och hoppas att kunna åtgärda detta inom kort.