Hem > Forum > Samhälle & Ekonomi > Psykiatrin = en organisation full av systemfel

Psykiatrin = en organisation full av systemfel

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
  • Avatar

    Jag är så trött på att det hela tiden felar med psykiatrin. Deras organisation är klumpig och stelbent och bygger på att en människa ska hackas sönder i flera olika delar och ha en mängd olika kontakter samtidigt. Alternativt nekas alla kontakter. Det blir ingen balans och det blir inte mindre rörigt i tillvaron om man ska tillhöra tre olika enheter. Ibland känns det som om de med flit skapar detta taskiga utgångsläge för att man ska välja bort dem. Det blir så uppenbart att jag uppfattas som en rätt så besvärlig patient men det de inte fattar är att om de kan bemöta mig och få mig att känna mig trygg så kommer jag inte vara så besvärlig. Efter en tvåårig sjukskrivning och en lång process att bli stabil så känner jag mig ledsen, överkörd och faktiskt förnedrad när det är dags att påbörja rehabilitering. Dessutom ska jag klickas ut på flera personer hela tiden och flera personer på varje möte/besök. Jag blir så ledsen för det får mig att vilja avsluta kontakter och insatser för att jag inte klarar av deras sätt. Då blir jag i stället helt ensam och utan hjälp. Vad finns det då för mening att kämpa?

    Avatar

    Jag känner igen mig. Efter en omorganisation blev det precis likadant på min dåvarande mottagning. Jag bytte mottagning innan jag drabbades alltför mycket. När jag bytte mottagning så valde jag en som drivs av en annan aktör. Den aktören verkar ha ett annat synsätt, vilket innebär att man oftast bara har två kontakter: en läkare och en kontaktperson/samtalskontakt. Jag behöver inte gå till olika personer för att få hjälp med olika problem, utan kan få hjälp med det mesta hos de två kontakter jag har. Om det är någonting som de känner att de inte kan hjälpa mig med, så hänvisar de mig vidare. T.ex. ordnade min samtalskontakt så att jag fick träffa mottagningens kurator när jag ville ansöka om fondmedel, eftersom samtalskontakten inte hade tillräckliga kunskaper inom det området.

    Hur ser det ut där du bor? Finns det fler än en psykiatrisk mottagning? I så fall, drivs alla av samma aktör eller är det olika? Om det finns flera mottagningar, och de drivs av olika aktörer, så är mitt tips att kolla med en annan aktör. Kanske deras mottagning är organiserad på ett sätt som bättre passar dig och dina behov?

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.