Hem > Forum > Samhälle & Ekonomi > Nyckelord och sånt inom psyk och bup?

Nyckelord och sånt inom psyk och bup?

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Avatar

  Har funderat på nyckelord och annat som behandlare inom psyk och bup för lära sig att reagera på. Jag har berättat om hjärtklappning för vuxenpsykiatrin två gånger med två års mellanrum och varje gång fick jag en snabb remiss till en sjukgymnast. Första gången fick jag mindfulness och andra gången så skulle jag göra olika övningar (typ yoga?) för att låsa upp ångesten i min kropp. Det är som att när man säger nyckelordet hjärtklappning så kopplar dom som jobbar där direkt till sjukgymnast.

  Det hjälpte inte mig så mycket pga att jag hade hjärtklappning pga somatiska skäl (rör mig aldrig pga psykisk sjukdom och har säkert blodbrist och grejer). Jag försökte förklara att jag inte hade ångest och det var pga att jag mådde fysiskt dåligt, men det gick bara in i ett öra och ut ur det andra. Mindfulnessen var helt värdelös och jag gick bara en gång till rörelse sjukgymnasten. Det är väldigt irriterande med för sjukgymnaster på psyk där jag bor har tydligen ingen kö alls, kunde komma dit inom en månad. medans jag fick vänta ett helt år på samtalskontakter. Men om det är någon annan som vill träffa en sjukgymnast så prova säg att ni har hjärtklappning kanske. Nån annan som upptäckt några nyckelord eller fraser som dom verkar reagera på?

  Avatar
  Trådstartaren

  Kommer också ihåg att dom skrivit att jag haft jacka på mig inomhus i min bup journal och en annan kompis hade haft samma sak i sin journal. Varför dokumentera det? är det någon som vet vad dom får lära sig att associera jacka inomhus med? För skulle på riktigt vilja veta.  Jag fick en felaktigt autist diagnos som tonåring som jag inte höll med om (nu vet jag 100% att den var fel) och kände att jacka inomhus var säkert ännu ett “bevis” för dom att jag var autistisk. Anledningen till att jag hade jacka på var för att jag var sen och jag ville inte vara där så ville gå så snart som möjligt och att ha jacka på fick mig att känna mig trygg.

  Avatar

  Nej, så tråkigt att du har haft liknande erfarenheter som jag själv haft.. Speciellt kände jag igen mig i ”jacka – inomhus”

  Jag gick till en psykoterapeut, läkare och psykolog, hade jackan på mig och dem skrev sedan i journalen ord som ”autismspektrum” ”ätstörning – uns” samt ”depression-ångest”

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.