Hem > Forum > Samhälle & Ekonomi > Nu har jag fått nog av Försäkringskassan

Nu har jag fått nog av Försäkringskassan

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3
 • Det jag skriver nu har inte med mig att direkt men det påverkar mig ändå mycket. På nyheter så tog de upp att en man med autism blev av med sin sjukpenning som han hade haft i 10 år de tyckte att han ska börja jobba fullt fast han hade varit sjukskriven i 10 år. Det ledde till att han tog sitt liv. Jag tycker att det är Försäkringskassans fel. Jag har själv problem med dem. Jag har visliligen sjukpenning i särskilda fall som jag nu har haft i 2 år. Men jag vill ha sjukersättning så jag kan komma tillbaka till daglig verksamhet igen. Even fast jag har provat på arbettränig i fyra månader för året och det fungerar inte för mig och Arbetsförmedlingen i kan hitta tillräckligt anpassat jobb för mig. Så vill den enhet som ansvarar för sjukersättning ändå att jag ska ha ett jobb som arbetsförmedlingen ska hitta. Så just nu går jag hemma på dagarna. Visst jag får in pengar men jag skulle ändå vill ha en sysselsättning på en daglig verksamhet men med det jag får nu så kan jag inte göra det. Än så länge så orkar jag mer eller mindre med livet. Men jag har stunder som jag också vill ta mitt liv. Så jag förstår att han gjorde det. Ok om jag någon dag skulle inte få pengar alls från dem hoppas jag att jag orkar leva. Jag böjde av reagerar mig lite.

  Följ dina drömmar

  Fy sjutton för F-kassan!! De har nog många, många fler liv på sitt samvete! Förstår inte hur en sådan myndighet som egentligen är tänkt att agera skyddsnät kan agera som de gör!! De är ju värsta bödlarna!

  Ja tyvärr stämmer det att man måste ha sjukersättning för att bli beviljad daglig verksamhet. Helt knäppt!  Du har nu hamnat rejält ”mellan stolarna” och bollas mellan F-kassan och ArbetsförNEDRingen! Mina erfarenheter av AF är att de är noll intresserade av att hjälpa människor med något!

  Vet du om att det finns en insats man kan söka som kallas för personligt ombud? Bör/ska finnas och gå att få  i vilken kommun du än bor.  Jag tolkar det som att du är diagnosticerad med en neuropsykiatrisk diagnos, har jag rätt? I och med det har du rätt till ett personligt ombud via kommunen.  Ombudets uppgift är att kontakta olika myndigheter som du har att göra med och att se till att du får dina rättigheter tillgodosedda.

  Du skriver inget om ifall du har några kontakter inom psykiatrin, boendestöd m fl..? Berätta gärna mer om din situation så blir det lättare att ge dig råd❣️ Kram och ta hand om dig så länge!

  Avatar

  De med hjärtan på försäkringskassan filtreras ut väldigt snabbt, de som kan neka utan nåd, vrida på sanningen, argumentera mot eller ljuga blir kvar och blir chefer och ansvariga. Allt handlar om att spara på pengarna och som sjukskriven eller någon med funktionshinder osv är nästan helt försvarslös även om du har läkare osv på din sida.

  Finns många som är sjukskrivna, ibland i flera år, som går på soc(försörjningsstöd) när de egentligen ska få hjälp av försäkringskassan. Det ser väl bättre ut på statistiken.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.