Hem > Forum > Samhälle & Ekonomi > Morr! (Triggervarning om du ogillar vänster-åsikter)

Morr! (Triggervarning om du ogillar vänster-åsikter)

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3
 • Avatar

  https://www.gp.se/ledare/l%C3%A5t-bli-att-sjukskriva-folk-fr%C3%A5n-livet-1.34738218

  En artikel om att vara restriktiv med att sjukskriva vid psykisk ohälsa och att ställa krav på de med psykisk ohälsa. Den gamla vanliga dyngan från Timbro. Sååå tröttsamt. Som att det är precis vad de som lider av något som inte syns utanpå och som redan kämpar mot Försäkringskassan eller oförstående arbetsgivare behöver mer av… ”Att ställa krav är att bry sig”. Jo jag tackar, de med psykisk ohälsa som knappt tar sig upp ur sängen upplever säkert detta som jätteomtänksamt…

  Naturligtvis är inte sjukskrivning lösningen för alla med psykisk ohälsa. Till exempel i fall där det inte är arbetet som orsakat den psykiska ohälsan. Men det är just därför vi ska ha individuella bedömningar! Vi ska inte per automatik sjukskriva alla med psykisk ohälsa. Liksom vi inte ska kasta alla ut alla i jobb. Att behandla kollektivt är att leka med folks liv.

  Vad är förresten fel med att man söker sig bort från ett jobb som kanske orsakat den psykiska ohälsan? Och varför ska man i sitt enda liv jobba åtta timmar per dag fem dagar i veckan för någon annan fast man inte behöver, för sakens skull som någon sorts bestraffning/moralism bara för att några få miljardärer ska ha det bra?

   

  Håller med dig!

  https://www.gp.se/ledare/l%C3%A5t-bli-att-sjukskriva-folk-fr%C3%A5n-livet-1.34738218 En artikel om att vara restriktiv med att sjukskriva vid psykisk ohälsa och att ställa krav på de med psykisk ohälsa. Den gamla vanliga dyngan från Timbro. Sååå tröttsamt. Som att det är precis vad de som lider av något som inte syns utanpå och som redan kämpar mot Försäkringskassan eller oförstående arbetsgivare behöver mer av… ”Att ställa krav är att bry sig”. Jo jag tackar, de med psykisk ohälsa som knappt tar sig upp ur sängen upplever säkert detta som jätteomtänksamt… Naturligtvis är inte sjukskrivning lösningen för alla med psykisk ohälsa. Till exempel i fall där det inte är arbetet som orsakat den psykiska ohälsan. Men det är just därför vi ska ha individuella bedömningar! Vi ska inte per automatik sjukskriva alla med psykisk ohälsa. Liksom vi inte ska kasta alla ut alla i jobb. Att behandla kollektivt är att leka med folks liv. Vad är förresten fel med att man söker sig bort från ett jobb som kanske orsakat den psykiska ohälsan? Och varför ska man i sitt enda liv jobba åtta timmar per dag fem dagar i veckan för någon annan fast man inte behöver, för sakens skull som någon sorts bestraffning/moralism bara för att några få miljardärer ska ha det bra?

  Du har helt rätt. Men det är inte första eller sista gången som tankesmedjan Tibro skriver kontroversiellt. De som jag tycker är värst när man ger sig på människor som lider av psykisk ohälsa är att det är en kategori som heller inte har möjlighet att klara av att försvara sig.
  I min kommun har sossarna, liberalerna och moderaterna lagt förslaget om att stänga alla inläggningsplatser på psyk för att spara pengar vilket känns helt absurt. Det är att sparka på dem allra svagaste som redan ligger. Jag blir så fruktansvärt irriterad över att de kommer med ytterligare skit-förslag som de vill driva igenom. I höstas var det tal om att stänga neonatalen men folket protesterade och sa ifrån. Nu ger man sig alltså på psykiatrin istället. Men jag undrar som sagt om personerna med psykisk ohälsa orkar ryta ifrån. Jag försöker och engagerar mig politiskt, men vi måste vara många för att det ska hjälpa.

  Du har helt rätt. Men det är inte första eller sista gången som tankesmedjan Tibro skriver kontroversiellt. De som jag tycker är värst när man ger sig på människor som lider av psykisk ohälsa är att det är en kategori som heller inte har möjlighet att klara av att försvara sig. I min kommun har sossarna, liberalerna och moderaterna lagt förslaget om att stänga alla inläggningsplatser på psyk för att spara pengar vilket känns helt absurt. Det är att sparka på dem allra svagaste som redan ligger. Jag blir så fruktansvärt irriterad över att de kommer med ytterligare skit-förslag som de vill driva igenom. I höstas var det tal om att stänga neonatalen men folket protesterade och sa ifrån. Nu ger man sig alltså på psykiatrin istället. Men jag undrar som sagt om personerna med psykisk ohälsa orkar ryta ifrån. Jag försöker och engagerar mig politiskt, men vi måste vara många för att det ska hjälpa.

  Jag har haft en del funderingar kring att starta ett uppror- för de svaga och behövande i samhället! Kan inte vi som redan är med här, på detta, att det behövs göra något radikalt, starta nånting? 🤔🙂 Vem vill vara med?

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.