Hem > Forum > Samhälle & Ekonomi > Inspiration och motivation

Inspiration och motivation

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
0
 • Läste i någon artikel om skillnaden mellan motivation och inspiration. Det stod där att inspiration är det som kommer inifrån – det här gör mig lycklig. Medan motivation handlar om att vara målinriktad, t ex att man gör något för att få en konkret belöning (tex en tjänst eller en snygg kropp).

  Började fundera lite närmare på det här och upptäckte då att jag har mycket lättare att känna inspiration. Lever mycket efter devisen vad som mynnar ut i lyckokänslor eller välbehag. Men är nära på kass när det kommer till motivation och har först senaste året (pga. så tufft år) precis börjat bekanta mig med att vara motiverad.

  När det gäller studier går jag liksom runt och väntar på att någon form av ”flow” och ”anda” faller på för att sugas in i läsningen. Motivation är jag inte alls tränad i. Är heller inte uppfostrad på det sättet utan snarare i en hippiefamilj där man just pratade massor om värdet att leva livet fullt ut, leva i inspiration och förlora sig själv i konstformer typ.

  Har jättesvårt för att gå upp på morgonen eftersom jag inte har motivation till något inom räckhåll och känner mig inte uthållig. Och absolut ingen inspiration heller allra oftast. Därför tittar jag hellre på sport, följer någon spännande gren. Går runt och tänker för mig själv. Läser böcker och lever mig in i andras världar och blir då fylld av inspiration. Jag är helt enkelt en konstnärssjäl i grund och botten och som har extremt svårt att anpassa mig till det här samhället och vad som förväntas av en.

  Som yngre var jag faktiskt mer eller mindre ”på rymmen”. Åkte runt i världen och samtalade med folk som jag mötte. Pure inspiration. Nu har jag kanske lyckats fixa ett jobb där jag kan vara sådär lite flummig. Men fortfarande skrämmer det mig att jag har så otroligt stora själsliga behov av frihet.

  Upplever att det här samhället är uppbyggt på en struktur där vi förväntas känna motivation och därmed agera som om vi vore gamar.

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
0

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.