Hem > Forum > Samhälle & Ekonomi > Hur ska jag få vård? Självmordsförsök krävs!

Hur ska jag få vård? Självmordsförsök krävs!

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Efter drygt två år i öppenpsykiatrin mår jag sämre än när jag började, jag har blivit sjukskriven som jag inte var när jag påbörjade mina kontakter där. Jag har kämpat för att få en psykoterapi och har blivit tvungen att byta terapeut och mottagning en gång.

  När jag efter många månaders remisstid, bedömning osv så får jag reda på häromdagen att jag inte kommer att få någon behandling. De ger inga psykoterapier, trots att det alltså är detta jag hela tiden sagt att det är det jag behöver och när jag hamnade hos ett bedömningsteam sa de inget om att den enhet de skulle skicka mig till överhuvudtaget inte ger några terapier.

  Om man inte redan har gjort ett självmordsförsök eller självskadar!

  Jag sa att det inte blir någon kontinuitet och att det inte går att få en bra relation med psykologen om man ska vänta flera veckor mellan varje gång, de ger bara sporadiska samtal. Men de bara säger att de inget kan göra.

  Jag mår bara sämre av det här, jag har ingen väg vidare och varken IVO, Patientnämnd eller patientvägledare kan göra någonting. Man får bara acceptera utanförskap och dåligt mående eller så får man göra som de indirekt tipsar om, försöka ta livet av sig för att kunna få vård som är värd att kallas vård.

  Avatar

  Usch vad jobbigt – vilken motivering har du fått för att du inte får någon vård?

   

  Trådstartaren

  Jag har egentligen inte fått någon motivering mer än att det är resursbrist och jag är osäker på om de överhuvudtaget får motivera på det sättet. Jag har alltså inte fått se någon konkret medicinsk bedömning som legat till grund för att jag bara ska få samtal var tredje vecka och det blir då alltså inte någon behandling.

  Jag känner redan nu att det är ohållbart även om psykologen i sig verkar bra. Dock så har man inte rätt som patient att kräva en viss vård och jag vet inte om det någonstans under remisstiden funnits någon läkare som förstört mina chanser genom att göra en sån bedömning att det bara är stödsamtal jag ska få.

  Dock så menade psykologen att det var något som gällde hela mottagningen och att alla patienter som går där bara får såna här sporadiska besök. Så hur de ska se det som vård förstår jag inte?

  Ser man till vårdprogrammen för depression så går de målen inte att nå, sporadiska samtal ges endast när man är på väg att fasa ut en terapi, inte när man precis påbörjat en kontakt.

  Så det känns väldigt hopplöst.

   

  Usch vad jobbigt – vilken motivering har du fått för att du inte får någon vård?

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.