Hem > Forum > Samhälle & Ekonomi > Hur har jag inte rätt till sjukskrivning?!

Hur har jag inte rätt till sjukskrivning?!

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
 • Jag går på två olika mediciner. Problemet är att jag klarar inte av bieffekterna och de flesta nätterna så sover jag inte bra, då blir bieffekterna ännu starkare till och med än vanligtvis. Så pga sömnproblem, bieffekterna och skolios så klarar jag inte av att gå ut. Jag går ut kanske 1-2 gånger i månaden.

   

  Biverkningarna är, att jag blir jättevarm i överkroppen som gör att jag ej klarar av att gå ut och så fort jag rör på mig eller anstränger mig, så blir jag ännu varmare, synstörningar som gör att jag känner mig så frustrerad när jag går utomhus, för att det får mig att se mörkt och känna mig så icke levandes. Jag blir torr i ögon och mun. Måste gå runt med vattenflaska i handen hela tiden för att så fort min mun är torr i någon timme eller så, så får jag afte i munnen dagen därpå.

  Allt detta känner jag på grund av medicinerna och som jag sa tidigare, så sover jag nästan aldrig bra, och då blir dessa biverkningar ännu starkare. Sen om jag sover väldigt lite så kan jag även ha självmordstankar hela dagen och känna stark social fobi, känner mig fysiskt tung i kroppen. Sen ska mitt ena ben vara längre än det andra så jag lider av skolios, så jag går inte hundra procent rakt, därför så får jag även så jävla ont i ryggen när jag går ut.

  Jag misstänker att det är pga tabletterna också som jag måste på toa ofta och anledningen till att jag tappat hår.

  Jag ville bara bli sjukskriven tills jag hittar mediciner med lindrigare bieffekter eller väljer att lägga av med mediciner helt.

  Jag fick inte byta mediciner och de sjukskrev mig inte heller. Jag skulle istället sluta med medicinerna men de hjälper ju mig psykiskt. Det är fysiskt som de har gett mig problem.

  Hur fan har jag inte rätt till att byta mediciner och hur har jag enligt tre överläkare, inte rätt till sjukskrivning? Jag har varit kroniskt deprimerad i över elva år. Inte varit sjukskriven en enda gång.

   

   

  Avatar

  Hmm vad jobbigt

  Orsaken till att läkare vill sjukskriva en för psykiska besvär är väl att den senaste forskningen inom området visar att depressioner ofta blir värre av sjukskrivning…

  Kan det vara en sådan motivering som ligger bakom det att du inte blir sjukskriven?

  Hjälper dina mediciner mot huvudsymtomen? Då kanske svettningar på överkroppen så fort du rör dig är något som du måste leva med? Har du kollat att du inte har överaktiva svettkörtlar som inte har direkt med din medicin att göra? Bra är väl om du läser på dina mediciner och vad de har för biverkningar så du har koll.

  Kanske ska du kolla med dina läkare vad du ska göra för att minska biverkningarna om svettningarna är just biverkningar…

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.