Hem > Forum > Samhälle & Ekonomi > Hantera myndigheter? F*ck Samhället

Hantera myndigheter? F*ck Samhället

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3
 • Avatar

  Hej,

  Jag funderar hur andra upplever kontakten med myndigheter när ni blivit psykiskt sjuka och lett till arbetslöshet?

  Jag orkar verkligen inte hantera detta och den dagen jag blev stämplad som psykiskt sjuk och blev sjukskriven har jag fått en käftsmäll då jag fick inse att samhället skiter i dig och att det finns inget skyddsnät i vårt samhälle för den som mår dåligt.

  På psykiatrin har jag hamnat mellan stolar om och om och fått skriva på papper att AF, FK, psykiatrin mm ska samarbeta men detta papper verkar inte betyda något alls för ändå är det jag som är sjuk som får sitta och bråka med varje myndighet var för sig för att få komma någonstans.

  Har alla  liknande upplevelse som jag eller bor jag helt enkelt i fel län när det kommer till kontakt med myndigheter (Västerbotten) ? Mår psykiskt sämre tack vare dessa myndigheter och det känns som samhället inte ens vill hjälpa mig bli frisk.

  Avatar

  Tråkigt att läsa att du hamnat mellan stolarna och att dom inte verkar samarbeta alls. Det måste ta enormt på krafterna. Det är ju inte meningen att du ska bli ännu mer sjuk liksom…

  En konkret sak man kan begära är en SIP = samordnad individuell planering. Då har man ett möte tillsammans med dom inblandade myndigheterna och alla får klart för sig vem som ska göra vad. Efter mötet ska det även skrivas ner på papper som alla får skriva under. Och så bestämmer man hur eller när det ska följas upp.

  I min kommun finns det annars personliga ombud som hjälper till om det är så att man har kontakt med flera myndigheter.

  I alla fall så hoppas jag att det blir bättre och att du får det stöd du behöver!

  Ta hand om dig!

  Avatar

  ”Man kan bli sjuk av bara Försäkringskassan”, sa min sjukgymnast för ett tag sedan. Det ligger nog en del i det. Jag kan verkligen förstå att du mår sämre av alla myndighetskontakter. Jag har också, flera gånger, mått sämre av kontakten med dessa. Varje gång har det handlat om att jag väntat på beslut om ekonomiska ersättningar, eller om att de inte velat bevilja mig ersättningarna. Jag har också levt på försörjningsstöd under kortare perioder, och då har jag mått sämre av att behöva ansöka varenda månad, visa upp mina kontoutdrag o.s.v. I dagsläget väntar jag på beslut från Försäkringskassan angående sjukpenning i särskilda fall, och jag är jätterädd att jag inte ska få det beviljat.

  Det låter konstigt att du får sköta alla kontakter själv, trots att ni kommit överens om att vården och de olika myndigheterna ska samarbeta. Det borde ju vara lättare för parterna att prata direkt med varandra, i stället för att låta allting gå via dig.

  Avatar

  Försäkringskassan har gjort mig sjukare. De har bara lyckats riva ner och förstöra. Allt de kan säga är nej nej nej. Sjukt elaka brev och samtal. De tror varken på läkarintyg eller AF. AF har konstaterat max 20% arbetsförmåga medan FK tycker att jag minsann kan jobba 100%, och beskriver en arbetsplats som helt går i linje med min arbetsträning på AF! Så det är redan prövat! A-kassan är slut (arbetsintroduktion på AF). Får ingen sjukpension från jobbets försäkring, för jag var TVUNGEN att delta 100% (på arbets-introduktion) så var jag ju frisk tyckte de. Kryphål.

  Har fått brottas med en oförstående FK i sex år nu. Även senaste året, då jag bland annat haft självmordstankar. De visar ändå ingen förståelse. Jag är sjuk och svag och orkar inte försvara mig. Verkar som de drar nytta av detta och använder mig för att förbättra på deras statistik och budget. Löfven sa ju att sjuktalen minskat. Det tror jag vad jag vill om. Försäkringsbolaget som tog bort min sjukpension sa likadant. Samhället sviker när man behöver det som mest. Har inte fått bidrag på ett år nu. Det blir bara avslag på avslag på avslag på avslag. Jag kan inte jobba! Orkar inte mer!

  Min utbrändhet för sex år sedan har tack vare Regering och FK utvecklats till svår ångest och trötthetssyndrom, istället för att så småningom kunna jobba 50%. Så ja, man kan bli mycket sjukare tack vare FK.

  Min sambo med sjukpension, lämnade in en ansökan och att få pröva 50%. Men han råkade göra fel med datumen. FK-tanten blev super-arg och ändrade hans sjukpension till 50% utan någon prövning. d.v.s hälften av hans tidigare bidrag bara försvann. Som att få dagsböter resten av livet pga en fortkörning. De sitter och styr och ställer som de vill, och har lagen på sin sida. Känner mig helt rättslös!

  Stockholms landsting är inte bättre. De kringgår lagar. De sätter i system att timanställa i 11 månader. För vid 12 månader måste de ta mer ansvar. Min sambo har jobbat så i 5 år nu. Och nu har han jobbat så länge att LAS snart börjar gälla så då åker han ut. De anställer inte människor som är på gränsen att bli ”in-LAS:ade”. Så han måste söka nytt jobb.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.