Hem > Forum > Samhälle & Ekonomi > Förvänta sig av psykiatrin?

Förvänta sig av psykiatrin?

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 19 totalt)
18
 • Jag har hållt på och tragglat med psykiatrin i 20+ år, har inte förväntat mig mirakel men åtminstone förväntat mig att de ska GÖRA NÅT, FÖRSÖKA, åtminstone ANSTRÄNGA sig lite grann och iallafall vara lite jävla intresserade av att hjälpa..

  Det enda jag fått är mediciner, stödsamtal, ställa mig i kö till KBT.. Plus en jävla massa spott och spe!

  Kan de inte åtminstone FÖRSÖKA vara lite intresserade? Det är mitt LIV det handlar om, inte deras jävla lekstuga!! Kan de inte typ bara, ja, hjälpa en?? Ska det vara så svårt???

  Vad kan/ska man förvänta sig av dem? Har fått höra att de inte kan göra underverk, men..vad KAN de göra då- förutom att sitta på sina feta arslen och skylla ifrån sig?? Medan folk DÖR???

   

  Jag har hållt på och tragglat med psykiatrin i 20+ år, har inte förväntat mig mirakel men åtminstone förväntat mig att de ska GÖRA NÅT, FÖRSÖKA, åtminstone ANSTRÄNGA sig lite grann och iallafall vara lite jävla intresserade av att hjälpa.. Det enda jag fått är mediciner, stödsamtal, ställa mig i kö till KBT.. Plus en jävla massa spott och spe! Kan de inte åtminstone FÖRSÖKA vara lite intresserade? Det är mitt LIV det handlar om, inte deras jävla lekstuga!! Kan de inte typ bara, ja, hjälpa en?? Ska det vara så svårt??? Vad kan/ska man förvänta sig av dem? Har fått höra att de inte kan göra underverk, men..vad KAN de göra då- förutom att sitta på sina feta arslen och skylla ifrån sig?? Medan folk DÖR???

  God Tisdags e.m. här på MiND Forumet.

  * Har läst hela ditt inlägg / skrivelse…

  * Ja, jag kan faktiskt förstå dig pga psykvården är LÅNGT eftersatt och behöver få fler ”verktyg” i deras utövning plus mer därtill…

  * Har Du haft orken att anmäla de brister inom psykiatrivården till berörda myndigheter så som Patientnämnden i ditt län inom landstinget/regionen Du bor och verkar inom och IVO, statliga tillsynsmyndigheten Inspektion för vård och omsorg 🤔 ?

  * Tacksam om MiND;s Moderatorer svarar här i denna specifika inlägg / skrivelse / tråd…

  * Har Du provat att ta kontakt med MiND Självmordslinjen på 90 101, Chatten eller via anonym mailbrev på mind.se ?

  * Eller har Du provat att ta kontakt med de nya psykologtjänster, att samtala med en professionell samtalskontakt / samtalspartner / samtalsterapeut på nätet / internet eller Appar via en Smartphone / Mobiltelefon  av tjänster från Landstingen/Regionerna i Sverige?

  På återseende…

  Trådstartaren

  God Tisdags e.m. här på MiND Forumet. * Har läst hela ditt inlägg / skrivelse… * Ja, jag kan faktiskt förstå dig pga psykvården är LÅNGT eftersatt och behöver få fler ”verktyg” i deras utövning plus mer därtill… * Har Du haft orken att anmäla de brister inom psykiatrivården till berörda myndigheter så som Patientnämnden i ditt län inom landstinget/regionen Du bor och verkar inom och IVO, statliga tillsynsmyndigheten Inspektion för vård och omsorg 🤔 ? * Tacksam om MiND;s Moderatorer svarar här i denna specifika inlägg / skrivelse / tråd… * Har Du provat att ta kontakt med MiND Självmordslinjen på 90 101, Chatten eller via anonym mailbrev på mind.se ? * Eller har Du provat att ta kontakt med de nya psykologtjänster, att samtala med en professionell samtalskontakt / samtalspartner / samtalsterapeut på nätet / internet eller Appar via en Smartphone / Mobiltelefon av tjänster från Landstingen/Regionerna i Sverige? På återseende…

  Det var ett jäkla tjat från dig om självmordslinjen! Hallå, jag är en vuxen människa som kan hjälpa mig själv och jag är inte suicidabel så lägg ner!! Ja jag har provat ALLT, och INGENTING har hjälpt. Avskyr när folk daddar med mig på det sätt som du gör nu! Det är pga såna som du som gör att jag drar mig för att prata/skriva om hur jag mår och känner!

  Och varför anser du att moderatorerna bör svara?

  Jadå jag anmälde för många år sedan. Fick en fet summa pengar men det ansågs ändå nte att psykiatrin gjort något fel eller så.

  Jag vore tacksam om du vill hålla dig till mina ämnen istället för att tramsa!

  Det var ett jäkla tjat från dig om självmordslinjen! Hallå, jag är en vuxen människa som kan hjälpa mig själv och jag är inte suicidabel så lägg ner!! Ja jag har provat ALLT, och INGENTING har hjälpt. Avskyr när folk daddar med mig på det sätt som du gör nu! Det är pga såna som du som gör att jag drar mig för att prata/skriva om hur jag mår och känner! Och varför anser du att moderatorerna bör svara? Jadå jag anmälde för många år sedan. Fick en fet summa pengar men det ansågs ändå nte att psykiatrin gjort något fel eller så. Jag vore tacksam om du vill hålla dig till mina ämnen istället för att tramsa!

  God Tisdagskväll här på MiND Forumet.

  * Jag läst ditt svarsinlägg / skrivelse här.

  * Jag vill bara väl INGET annat…

  * (Är drabbad anhörig till en nära avliden släkting i dubbla cancersjukdomar m.m… Så tuffa förhållanden är det nu i dessa tider som ännu råder på moder jord…)

  * ABSOLUT, Du är vuxen, jag är också vuxen…

  * Om ”ALLT” är provat då får jag inte möjligheten att komma med konkreta tips / råd och sedan höra om detta redan är provat / testat av dig som patient 🤔?

  * Då kan jag upplysa / informera att jag har själv dragit på min HELVETESHISTORIA som själv är ett OFFER som gruppsexvåldtagen i flera års tid som liten pojke under lågstadiet, så jag kan faktiskt förstå dig FULLSTÄNDIGT att finna ”tillit” och ens överhuvudtaget ALLS våga ta upp sitt ”HELVETE” med en ny form av samtalskontakt / samtalspartner / samtalsterapeut är lättare sagt än gjort, Du är LÅNGT ifrån ensam att känna som Du gör…

  * Jag tänkte att MiNDs Moderatorer kunde bistå med övriga tankar, tips och råd i din tråd / inlägg / skrivelse här…

  * Åter till ditt inlägg / skrivelse / tråd;

  * Jag har god insyn inom psykiatrivård och övriga vårdapparaten också, det är sorligt att behöva säga att det skiljer sig VÄLDIGT mellan landstingen / regionerna i hela vårt avlånga land Sverige och OM man hamnar hos ”RÄTT” Läkare / Överläkare / Psykiatriker (etc) som ska bedöma och besluta i patientens fall…

  * Har själv sätt det mesta inom all form av vård både ris och ros…

  * Det finns nya lagar och paragrafer för patienten men dessa är LÅNGT ifrån en väg att gå tillmötes, samma är psykvården och övriga vårdapparaten det behövs VERKLIGEN införandet som jag har tagit upp på LEDNINGSNIVÅ och har med EXAKT din FRÅGA, vad har patienten att förvänta sig av psykiatrivården i stort??? Och från mitt egna personliga perspektiv så finns INGET enstaka svar eller nya verktyg för vårdapparaten behöver för att kunna ha ännu mer möjlighet att hjälpa patienten ifråga men ett är säkert att vårdapparaten inkl psykiatrivården MÅSTE / BÖR förändra sig / modernisera sig är inget tvivel om saken, är ett faktum…

  På återseende…

  Trådstartaren

  Det jag menar är att jag vill ha konkret, praktisk ”handledning” till tillvägagångssätt för förändring.Att man tillsammans med psykiatrin ”skissar” på lösningar/strategier, som när man gör ett projektarbete. Och att samtalskontakten följer med en aktivt (ej bokstavligen!) under denna period.

  Jag upplever det som väldigt förnedrande att bara prata! Det hjälper inte! Hatar att vara i centrum på det sättet och tvingas öppna mig för någon som jag inte vet någonting om! Om det hade varit till hjälp hade jag inte känt såhär.. Men inget förändras ju av att bara prata! Jag vill ha en förändring, inte omtanke och uppmärksamhet!

  Tex så borde de ”tagit tag” i det faktum att jag brottas med starka känslor kring saker (de har ju märkt att jag kan bli fruktansvärt arg på dem!) och erbjudit mig att jobba på att kunna hantera och förhålla mig till alla starka känslor.

  Just nu är det mycket som är nytt i mitt liv, och jag har inte kommit mig för att ta kontakt med psykiatrin på mitt nya ställe. Som sagt, att enbart prata är inget för mig! Jag vill ha praktiska lösningar för att må bättre! Förväntar mig inte att bli serverad lösningar på silverfat, jag vill bara ha mer än att bara sitta och prata! Kommer säkerligen att skaffa en privat psykolog som inte är landstingsansluten, för jag litar inte på samhället för 5 öre.

  Vad kan självmordslinjen göra för mig då? Förutom att prata med mig?

  Det jag menar är att jag vill ha konkret, praktisk ”handledning” till tillvägagångssätt för förändring.Att man tillsammans med psykiatrin ”skissar” på lösningar/strategier, som när man gör ett projektarbete. Och att samtalskontakten följer med en aktivt (ej bokstavligen!) under denna period. Jag upplever det som väldigt förnedrande att bara prata! Det hjälper inte! Hatar att vara i centrum på det sättet och tvingas öppna mig för någon som jag inte vet någonting om! Om det hade varit till hjälp hade jag inte känt såhär.. Men inget förändras ju av att bara prata! Jag vill ha en förändring, inte omtanke och uppmärksamhet! Tex så borde de ”tagit tag” i det faktum att jag brottas med starka känslor kring saker (de har ju märkt att jag kan bli fruktansvärt arg på dem!) och erbjudit mig att jobba på att kunna hantera och förhålla mig till alla starka känslor. Just nu är det mycket som är nytt i mitt liv, och jag har inte kommit mig för att ta kontakt med psykiatrin på mitt nya ställe. Som sagt, att enbart prata är inget för mig! Jag vill ha praktiska lösningar för att må bättre! Förväntar mig inte att bli serverad lösningar på silverfat, jag vill bara ha mer än att bara sitta och prata! Kommer säkerligen att skaffa en privat psykolog som inte är landstingsansluten, för jag litar inte på samhället för 5 öre. Vad kan självmordslinjen göra för mig då? Förutom att prata med mig?

  God Onsdagskväll här på MiND Forumet.

  * Har Du provat något ”nytt” som jag gjorde för ett antal år sedan nu och heter ”Samtalsmottagning” / Själavårdsmottagning” hos Svenska Kyrkan och detta finns på enstaka platser runt om i vårt avlånga land Sverige, skulle detta vara något för dig 🤔 ? (Om Du vill veta mer så delar jag mer än gärna med mig här om mina tankar, reflektioner m.m. om hur jag ser på ovannämnda jag tog upp som ett ställe för samtal, bollplank, konkret komma någonvart i livet m.m.)

  * Vill Du eventuellt ha tips / rek. på någon form av lista på privata leg. psykologer, terapeuter osv, är detta ev. av intresse 🤔 ?

  * MiND Volontärerna (numera Uppdrag Livlina) , det är människor som vi alla andra och försöker med de enkla medel som volontärtjänstgöringen innebär, det kan tyvärr enbart stödja på avstånd via MiND kanaler som är via MiND Självmordslinjen 90 101 på telefon, eller Chatten eller per inskickade mailbrev via anonym mailbrevstjänst via mind.se

  * Från mitt egna personliga perspektiv så vill jag säga att MiND:s volontärer är något som behövs och att kommunicera via telefon, Chatt eller mailbrev kan vara livsavgörande än att ett självmord sker och är då redan ett för mycket i statistiken och därför är detta OERHÖRT VIKTIGT UPPDRAG och ska inte ses på något annat sätt än det men jag kan hålla med om att det finns skäl att finslipa och finns nya sätt att hjälpa den s.k. ”stödsökaren” / människan / personen som mår psykisk dåligt av t.ex. sin egna psykisk ohälsa eller övriga åkommor osv…

  * Om Du vill samtala / prata via din egna öppna tråd / inlägg / skrivelse här på MiND Forum;et så kan jag bidra med svar så gott jag kan…

  På återseende…

  Trådstartaren

  Jag har haft själavårdssamtal med olika präster, ja. Dock inte inom Svenska kyrkan, utan ett par olika frikyrkor. Det var ju just samtal.. Bollplank..

  Mina svårigheter ligger i att verkställa. Jag får ofta beröm för min förmåga att tänka ut vad som behövs, men att sedan helt på egen hand verkställa det är en annan sak. Jag skulle behöva och vilja bo på nåt behandlingshem för att komma tillrätta med det + annat som skaver. Har försökt få det förr i omgångar, men TVÄRNOBBEN! (Ska tilläggas att jag förr bott i Stockholms län, och har nyss flyttat till en mindre ort i Norrland. Har ännu inte undersökt möjligheterna att få det jag behöver här. Är rädd att bli bemött likadant som förr!)

  Men ja, visst får du dela med dig av dina erfarenheter av Själavårdsmottagningen! Vilka orter finns det på?

  JA, jag vill gärna ha en lista på privata psykologer/terapeuter, men då måste jag ju skriva här exakt vart jag bor, och det vill jag inte.  Hur kan vi lösa det?

  Självklart är volontärerna jätteviktigt och bra att de finns! Många människor mår lite bättre av att bara prata med någon som bryr sig. Vilket får mig att känna mig ÄNNU MER ”konstig” och ”onormal” som inte alls behöver/blir hjälpt av det!

  Jag vill bara ha ett liv! Känner inte att jag har det. Andra förstår inte alls vad jag menar… Har aldrig känt att jag haft nåt liv. Trots att jag har alla möjligheter! Nånting skaver djupt därinne, och jag vet inte vad!

  Jag har haft själavårdssamtal med olika präster, ja. Dock inte inom Svenska kyrkan, utan ett par olika frikyrkor. Det var ju just samtal.. Bollplank.. Mina svårigheter ligger i att verkställa. Jag får ofta beröm för min förmåga att tänka ut vad som behövs, men att sedan helt på egen hand verkställa det är en annan sak. Jag skulle behöva och vilja bo på nåt behandlingshem för att komma tillrätta med det + annat som skaver. Har försökt få det förr i omgångar, men TVÄRNOBBEN! (Ska tilläggas att jag förr bott i Stockholms län, och har nyss flyttat till en mindre ort i Norrland. Har ännu inte undersökt möjligheterna att få det jag behöver här. Är rädd att bli bemött likadant som förr!) Men ja, visst får du dela med dig av dina erfarenheter av Själavårdsmottagningen! Vilka orter finns det på? JA, jag vill gärna ha en lista på privata psykologer/terapeuter, men då måste jag ju skriva här exakt vart jag bor, och det vill jag inte. Hur kan vi lösa det? Självklart är volontärerna jätteviktigt och bra att de finns! Många människor mår lite bättre av att bara prata med någon som bryr sig. Vilket får mig att känna mig ÄNNU MER ”konstig” och ”onormal” som inte alls behöver/blir hjälpt av det! Jag vill bara ha ett liv! Känner inte att jag har det. Andra förstår inte alls vad jag menar… Har aldrig känt att jag haft nåt liv. Trots att jag har alla möjligheter! Nånting skaver djupt därinne, och jag vet inte vad!

  God Torsdags e.m. här igen på MiND Forumet.

  * Får jag återkomma till dig via denna tråd om ”Samtalsmottagning /  Själavårdsmottagning” inom Svenska Kyrkan stödverksamheter, går det bra?

  * Får jag även återkomma med information / upplysning om ”Behandlingsboenden /hem”, går även det bra?

  * Norrländska markerna, är vackra är inget tvivel om saken, får jag även här återkomma till dig via denna tråd om information / upplysning om vart Du ska vända dig som ”ny” patient inom psykvården som jag räknar att Du syftar till, är det både den öppna- och slutna vården vi pratar om här 🤔 ?

  * Jag har en idé men måste efterforska innan och se om det finns möjligtvis möjligheten till TOTAL anonymitet via ett nytt mailboxsystem vid sidan om, återkommer om svar om detta också via denna tråd här också…

  * Känner så väl igen mig i dina ordval att något skaver som ett form av ”RIVJÄRN” HELA tiden oavbrutet…

  På återseende…

  Trådstartaren

  Ja, allt går bra!

  Då det gäller slutenvård, syftar jag till att det ska vara behandlande dvs jag ska komma FRAMÅT i livet och inte bara stå och stampa. Det är det jag alltid saknat; hjälp att komma FRAMÅT, att JAG känner att jag kommer framåt.. Inte bara att någon annan upplever att jag kommer framåt! ”Du har ju fått boendestödjare, det är ju ett jättestort steg framåt, kvitter kvitter kvitter…” Oh nej, det är ett steg BAKÅT!

  Jag vill kunna försörja mig själv med nåt jag trivs med, jag vill kunna skapa relationer med de jag vill ha relationer med,  jag vill må bra och ha ett liv!! Inte att varje dag är så att jag måste uppfinnina hjulet på nytt och vara glad för de få dagar jag mår bra! Jag vill ha något att leva för!!

  Ja, allt går bra! Då det gäller slutenvård, syftar jag till att det ska vara behandlande dvs jag ska komma FRAMÅT i livet och inte bara stå och stampa. Det är det jag alltid saknat; hjälp att komma FRAMÅT, att JAG känner att jag kommer framåt.. Inte bara att någon annan upplever att jag kommer framåt! ”Du har ju fått boendestödjare, det är ju ett jättestort steg framåt, kvitter kvitter kvitter…” Oh nej, det är ett steg BAKÅT! Jag vill kunna försörja mig själv med nåt jag trivs med, jag vill kunna skapa relationer med de jag vill ha relationer med, jag vill må bra och ha ett liv!! Inte att varje dag är så att jag måste uppfinnina hjulet på nytt och vara glad för de få dagar jag mår bra! Jag vill ha något att leva för!!

  Ja, allt går bra! Då det gäller slutenvård, syftar jag till att det ska vara behandlande dvs jag ska komma FRAMÅT i livet och inte bara stå och stampa. Det är det jag alltid saknat; hjälp att komma FRAMÅT, att JAG känner att jag kommer framåt.. Inte bara att någon annan upplever att jag kommer framåt! ”Du har ju fått boendestödjare, det är ju ett jättestort steg framåt, kvitter kvitter kvitter…” Oh nej, det är ett steg BAKÅT! Jag vill kunna försörja mig själv med nåt jag trivs med, jag vill kunna skapa relationer med de jag vill ha relationer med, jag vill må bra och ha ett liv!! Inte att varje dag är så att jag måste uppfinnina hjulet på nytt och vara glad för de få dagar jag mår bra! Jag vill ha något att leva för!!

  * God Torsdags e.m. igen här på MiND Forumet.

  * Blir lite chockad och samtidigt undrande vad menar Du med ”Boendestödjare”, hur kan Du känna till om detta och om mig, är jag inte anonym här eller jag nu GLÖMT bort om jag skrivit ett inlägg om ”Boendestöd” som kommunala biståndsinsatser enligt lag/ar 🤔 ???

  Tacksam för svar i din tråd…

  På återseende…

  Trådstartaren

  Haha, jag vet mer om dig än vad du tror..  😚

  Nej då, det gällde MIG, när JAG fick boendestöd..! Jag har haft boendestöd vid olika tillfällen, men tycker inte att de fattar nåt.. Allt de har i huvudet är städning, tvätt, disk.. Inte alls sånt jag behöver hjälp med!

  Jag har ingen aning om vem du är och jag bryr mig inte heller om nån annan än mig själv, så du kan ta det lugnt! 🥰🥰

  Haha, jag vet mer om dig än vad du tror.. 😚 Nej då, det gällde MIG, när JAG fick boendestöd..! Jag har haft boendestöd vid olika tillfällen, men tycker inte att de fattar nåt.. Allt de har i huvudet är städning, tvätt, disk.. Inte alls sånt jag behöver hjälp med! Jag har ingen aning om vem du är och jag bryr mig inte heller om nån annan än mig själv, så du kan ta det lugnt! 🥰🥰

  * Ytterligare fråga: I samband med övriga information / upplysning i din andra tråd jag vill gärna bidra och lämna över till dig (under förutsättning till anonymitet som återstår att se) undrar jag om Du vill också ha information / upplysning om ny form av biståndsinsatser t.ex. ”Boendestöd” från den nya kommun Du flyttat till uppe i Norra Sverige med omnejd 🤔 ?

  På återseende…

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 19 totalt)
18

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.