Ångest

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
 • Avatar

  Jag har gjort en hemsk sak som äter upp mig inifrån. Jag har ett förhållande sedan 5år tillbaka och vi har 2 barn.

  Jag har haft hand om vår ekonomi och jag har inte haft ett fast jobb förens april 2018. Jag har utnyttjat min sambos krediter pga detta och användt olika kort, handlat på avbetalning i hans namn och sedan sketet i att betala. Gick så långt att han hamnade hiss kfm och nu vet han allt. Jag har löst så jag betalar av skulden men han vet inte om han vill fortsätta längre. Vi pratas vid emellanåt på dagarna om allt och jag säger varje gång att jag aldrig gjort det medvetet och så är det ju? Jag har inte insett hur långt det verkligen kunde gå tills allt rasade sammman. Jag har inte vågar säga något heller då jag försökt lösa allting själv men det har inte gåttt. Jag har ett stort missbruk på att handla och nu har det missbruket gjort Tt jag kanske mister min sanna kärlek. Han beger nu delad ekonomi och att han ska ha kvitto på allt, han går från ena sekunden att älska mig till andra att han inte ens vill fira jul med mig och jah vet inte hur jag ska orka.. jag förstår att jag gjort fel men är jag värd detta..

  Jag förstår att du har en mycket jobbig situation och jag kan förstå vissa av dina handlingar och tankemönster. Det verkar som du även börjar förstå själv också att det inte blev så bra och inte gick att rätta till på enkelt sätt.

  Tyvärr är det ju inte så enkelt att bara blunda och inse felet man gjort så blir allt bra igen. Det är komplext med känslor och relationer. Även om man älskar någon så kan vissa problem bli för stora ibland och man vet inte hur man ska göra.

  Har du sökt hjälp för ditt missbruk? Det är otroligt svårt att komma ur det själv utan hjälp. Det kan kännas svårt och skämmigt men desto längre man väntar innan man söker hjälp desto värre blir det.

  Hoppas du kan få hjälp och att det kan lösa sig till det bästa.

  Du skriver på slutet ” jag förstår att jag gjort fel men är jag värd detta..”. Tyvärr ger ens handlingar olika konsekvenser. Vissa konsekvenser får man leva länge med och vissa handlingar får inga konsekvenser alls. Jag kan tyvärr bara säga att man får försöka se omständigheterna och hitta lösningar som gör att man kommer framåt. Försöka skapa förtroende igen bit för bit. Ibland är konsekvenserna man blir utsatt för inte helt rättvist. Men sånt är tyvärr livet. Det går inte att få det rättvist, det går inte få saker ogjort, det enda som går är att vara ärlig och jobba framåt.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.