Hem > Forum > Relationer > Vem är JAG egentligen?

Vem är JAG egentligen?

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
 • Avatar

  Jag behöver skriva av mig lite.

  Det är mycket möjligt att jag snart är singel, för jag funderar starkt på att göra slut med min särbo sedan snart 4 år.

  Hursomhelst – när jag då är ”alldeles ensam” vet jag inte vem jag är.

  Hur vet man vem man är? Inte genom att ha en identitet i förhållande till andra, det är jag helt säker på. Men jag har nästan alltid varit i en kärleksrelation och har svårt att se mig själv ensam. Det skrämmer mig, helt enkelt.

  Ändå är jag ju inte ensam som i helt ensam. Jag har nära och kära omkring mig, vänner, mina barn, kollegor o s v. Dessutom ska jag förhoppningsvis börja plugga snart och då börjar en ny fas i livet.

  Tankar jag har är att jag inte räknas om jag inte har en partner, att jag inte är tillräcklig eller att jag aldrig kommer att träffa någon igen.

  Men jag borde nog fokusera på att träffa och lära känna mig själv istället. Hur jag nu ska våga göra det 😬

  Hej

  Rent spontant så tror jag att det kanske skulle vara nyttigt för dej att vara singel ett tag.Lär känna dej själv och ta reda på vad DU vill med ditt liv och vad DU gillar att göra.Jag förstår att det kan vara lätt att tappa bort sej själv,om man alltid definierat sej själv som en del av ett par och om man inte är i en relation ,så är man ingen.Men Du behöver kanske lära dej att det inte är farligt att vara singel .Man dör inte av det iaf och det kan vara nyttigt att träna sej i självständighet och oberoende och kanske inse att det går att klara sej på egen hand.Det självförtroendet kan ju vara bra att kunna ta med sej in i en ny relation,om du nu vill ha det.Kanske måste man lära sej att se igenom normen,att tvåsamhet är det enda sättet att leva sitt liv.Man är inte misslyckad  bara för att man väljer att leva ensam.Det verkar ju som om du ändå har ett socialt nätverk omkring dej.Du är på rätt väg i ditt eget resonemang,tycker jag.Fokusera på dej själv ett tag.Lycka till.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.