Hem > Forum > Relationer > Varför pratar jag inte?

Varför pratar jag inte?

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3
 • Avatar

  Jag har precis gift mig med min fru. Vi träffades för mer än 9 år sedan, och vi har två fantastiska barn tillsammans. Jag har en dotter till från ett tidigare förhållande, som jag har en väldigt dålig relation med.

  Jag förstår inte hur jag lyckas. Eller, hur jag hela tiden misslyckas. Jag och min fru bråkar hela tiden om att jag inte pratar. Jag tar inte upp några saker, jag inleder ingen planering, jag överlåter alla inköp av julklappar, presenter, göra matlistor, köpa barnens kläder mm på henne. Hon gör allt sånt. Projektledare. Jag däremot gör inget av dem sakerna. Jag bara utför saker. Städar, tvättar, lagar mat, kör barn till träningar och allt som min fru säger att jag ska göra.

  På jobbet däremot är det helt annorlunda. Där har jag kontroll. Jag jobbar hårt och gör planeringen för andra. Jag är uppskattad och välkänd. Det vet min fru om, och hon tar ofta upp det när vi grälar.

  varför är det såna kontraster? Jag pratar knappt något när vi är hemma. Mina gamla vänner kan jag prata i telefon länge med, utan att vi ens har något speciellt att prata om. Det bara flyter på. Varför funkar det inte så med alla? Är frugan i närheten så blir jag bara tyst om jag ska prata i telefon. Eller så blir det så stolpigt. Skäms jag eller är det något annat som händer?

  det har gått för långt nu och jag vet inte vad jag ska göra. Hur börjar man prata om ”livet” när man aldrig ens förstått vad det är för något? Vi grälar ofta om det här, och hon vill att jag ska gå till någon och prata om det här. Men vi har inte råd. Jag tycker inte det i alla fall. Eller så hittar jag inte rätt personer.

  Avatar

  Jag är nog den sämsta att ge råd, men jag menar väl, så jag gör ett försök…

  Vad händer om du bara pratar om något “litet” eller nåt som inte spelar någon egentlig roll?  Kanske bara fråga om hennes dag eller om något som hon är intresserade av? Därefter lägga in någon åsikt, förslag eller så, och så berätta om din egen motsvarighet. Kom ihåg att även dina åsikter räknas. Berätta vad DU vill och känner. Vad är det värsta som kan hända om du släpper fram orden/känslorna?

  Avatar

  Har samma problem med min fru, jag har svårt att öppna mig, kanske är rädd för att bli dissad?🤔 nu är det riktigt illa, hon vill att jag skärper mig på alla punkter, jag vet inte vad jag ska säga eller göra längre när inget duger som jag gör på mitt sätt, man blir bara förvirrad o känner sig maktlös, vad fan ska man göra???

  Avatar

  Jag har oxå en kille som inte pratar…Han säger bara ja och nej om man frågar något.Han säger aldrig vad han tänker. Jag vill att han ska fortsätta prata och inte bara svara. Utan även fråga mig saker.Han pratar  mkt på jobbet och med vänner.Med mig pratar han mest om jobbet och om sina intressen. Så han KAN  prata! Men inte om vårat liv och känslor som kommer upp när man umgås. Jag får inte ihop det…Vi känner varann jättenära och han har berättat känsliga saker om sig själv och hans liv.Men han frågar inte mig något om hur jag känner. Och han vill inte hitta lösningar när vi tjafsat.Istället beter han sig som inget hänt.Det är som mina känslor är osynliga för honom.Han säger att han ska börja prata eller hitta lösningar på våra problem.Men det händer aldrig. Har oxå funderat på att göra slut. Men orkar inte vara helt ensam. Om jag hade vänner och familj skulle jag däremot göra det.Men nu är jag verkligen ensam och kommer inte klara av det. Har gjort mkt med honom nu veckan som gått. Hade aldrig gjort de sakerna ensam. Så på det sättet har vi det bra, vi vill göra samma saker och jag slipper göra allt själv.Men jag vet inte om det håller så länge ändå, pga att han inte pratar. Känner mig ledsen och frustrerad men kanske borde bry mig mindre?Men hur?

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.