Hem > Forum > Relationer > Varför har mina föräldrar aldrig informerat om psykopater?

Varför har mina föräldrar aldrig informerat om psykopater?

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Jag har psykisk ohälsa och är därför en känslig person. Nu är jag 30. Idag är jag arbetslös och har ptsd efter alla dessa psykopater i mitt liv. Den första jag råkade på var i bup som liten som gav mig ett helvete. Sedan fortsatte jag dras till deras famnar.

   

  Jag har kritiserat mina föräldrar för att ha gaslightat mig också. Men hon vill alltid skylla på andra som håller på. Men dem vet om att jag far illa och gör ändå ingenting åt saken till varje pris. Dem tänker verkligen inte utanför boxen.

   

  Jag vill själv förstå mina föräldrars psykologi att dem är snälla, känsliga människor och förstår inte att man ska vara rädd om deras barn? Hur tänker dem? Ska man inte göra allt till varje pris att få mig att förstå att man måste gå? Dem letar alltid fördelar med att att jag kan stanna kvar i min situatuion och att vi ska lösa allt. Även om dem inte har träffat psykopaten. Men på mig ser man att all inte är som det ska.

   

  Psykopatsnacket har aldrig tagits upp någonsin. Vad händer?

   

  Tror det finns människor som på riktigt inte tror att psykopater existerar. Eller antisocial personlighetsstörning. Det är väl vad som kallas att vara medberoende ofta och där man har någon bristfällig inlevelseförmåga som gör att man tar parti för förövaren i stället för brottsoffret? Tänker litegrann också på föräldrar som inte beskyddar sitt barn när barnet blir kränkt av den andra föräldern. Mamman som spelar piano i filmen ”Ondskan” samtidigt som pappan straffar sonen är väl ett tydligt exempel på det. Hon går inte i mellan. Jag tror det är vanligast att bete sig så om man har någon neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. Det är iaf så det sett ut för kompisar till mig där man haft föräldrar som skitit i vilket när barnen råkat illa ut. Dessa föräldrar har inte sällan haft någon form av autism (givetvis inte utrett pga. äldre generationen). Avsaknad, eller mindre av, kognitiv empati alltså, kunna sätta sig in i den andras kläder. Andra föräldrar skulle ju gå sönder (hjärtat brister) när barnet (även vuxna barn) hamnat i fasansfulla relationer.

  Vet inte vad som stämmer i den situationen du beskriver men det var vad jag associerade till när jag läste tråden.

  Trådstartaren

  Tror det finns människor som på riktigt inte tror att psykopater existerar. Eller antisocial personlighetsstörning. Det är väl vad som kallas att vara medberoende ofta och där man har någon bristfällig inlevelseförmåga som gör att man tar parti för förövaren i stället för brottsoffret? Tänker litegrann också på föräldrar som inte beskyddar sitt barn när barnet blir kränkt av den andra föräldern. Mamman som spelar piano i filmen ”Ondskan” samtidigt som pappan straffar sonen är väl ett tydligt exempel på det. Hon går inte i mellan. Jag tror det är vanligast att bete sig så om man har någon neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. Det är iaf så det sett ut för kompisar till mig där man haft föräldrar som skitit i vilket när barnen råkat illa ut. Dessa föräldrar har inte sällan haft någon form av autism (givetvis inte utrett pga. äldre generationen). Avsaknad, eller mindre av, kognitiv empati alltså, kunna sätta sig in i den andras kläder. Andra föräldrar skulle ju gå sönder (hjärtat brister) när barnet (även vuxna barn) hamnat i fasansfulla relationer. Vet inte vad som stämmer i den situationen du beskriver men det var vad jag associerade till när jag läste tråden.

   

  Sant! Autism stämmer bra överens på mina föräldrar. Jag upplever att allt för många autistiska människor måste gå livets hårda skola för det finns fördomar och psykopater som sätter stopp. Det jag har själv lärt mig är att våga lita ännu mer på hur jag uppfattar andra och våga sortera bort snabbare. Det handlar om att själv våga vara mer kräsen. Säger en person att jag är dum i huvudet och jag uppfattar att hen är otrevlig, men är senare desperat att jag ska stanna kvar ändå. Då måste man till varje pris lämna. Typ så kan man säga. Man kan inte förändra personen.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.