Hem > Forum > Relationer > Vardagslivet

Vardagslivet

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
5
 • Har mycket tankar idag. Här kommer ett exempel när det skär sig i relationen. När jag står och lagar mat kopplar jag av om jag slår på lite musik. Min fru blir så irriterad och säger att jag ska ta hörlurar, men jag och barnen har kul, dansar och sjunger. Det handlar om max en timme nån gång på helgen när jag står och lagar mat och mår bra. Kan jag inte få den stunden eller är jag självisk🤔 Det slutar med dålig stämning vilket är tråkigt. Skulle vara skönt o höra andras reflektioner då det alltid är samma saker i denna relation som skapar dålig stämning, hon kan tex sitta o prata jättehögt i telefon på kvällarna när jag vill varva ner men jag låter henne göra det.

  Avatar

  Har du berättat det för henne (det du skrev här) kan vara att hon inte tänkt på att hon oxå stör genom att prata högt i telefon? Att lyssna på musik, dansa med barnen är en positiv aktivitet både för dig och barnen och det borde din fru acceptera särskilt oxå när det är så sällan ni gör det Vissa saker måste man acceptera, som att partnern ska få ha roligt. Andra saker är bara fula ovanor som man kan lära sig att ändra på för partnerns trivsel. Ett sånt exempel är en f.d. kille  som hade ovanan att smälla i dörrar när han kom hem sent eller gick på toa på natten.

  Tror största grejen är att kunna prata med varandra utan att nån känner sig attackerad – bästa tror jag är att ta upp det då det är rätt lugnt runtom och man bara är två.

  det värsta argument man kan starta är ” men du då !” Och då blåses det upp enormt. Iafl i min erfarenhet

  prova fråga henne varför hon känner så, och förmedla sedan varför du tycker om att sjunga med barnen etc. då kanske det går att hitta en lösning tillsammans om inte bättre förståelse ?

  hoppas det blir bättre för dig och mindre friktion

  Trådstartaren

  Vi kommer aldrig vidare alltid samma saker, tydligen är allt mitt fel, om jag säger något får jag inget bra gensvar, jag erkänner ju att jag kan bättra mig på mycket men samtidigt finns ingen ork kvar när all energi läggs på jobb och barn, önskar jag hade mer energi vem gör inte det…

  Avatar

  Ni kanske kan ta ett snack när barnen lagt sig? Om du inleder lugnt och säger att det är några saker jag vill lufta för jag mår inte bra? Utan att anklaga någon kan du säga att du behöver utrymme för att göra saker i ditt liv för att må bra? Just för att så mkt tid läggs på jobb och barn behöver du den här ventilen för att orka. Funkar det att be om barnpassning någon helg? Kan dina eller hennes föräldrar ta barnen någon kväll ? Eller någon vän eller granne? Kan du fråga om ni kan göra något tillsammans? Kan du försöka föreslå något nytt, oväntat? Om jag går till mig själv nu  skulle jag bli jätteglad om min kille frågade mig om en ”date night” eller att han fixar en överraskning någon helg. (behöver inte vara stort )Tyvärr händer inte det men jag kan föreställa mig scenariot och hur lättad jag skulle bli av att han lagt tid på att klura ut och planera något jag skulle gilla. Det skulle ge en jätteboost i vårat förhållande. Det är sånt jag saknar.

  Trådstartaren

  Jag håller med jag kan oxå bli bättre på att överraska, jag är dock dålig på att prata massa håller mycket inom mig om jag väl öppnar mig brukar de ändå bli tjafs när jag säger jag mår dåligt säger hon gör nåt åt det då och hon har köpt presenter till mig som kan hjälpa mot ångest o stress men de är inte alltid så lätt att ta tag. I saker när man är låg och få ser hon det då att jag inte uppskattar hennes hjälp men det gör jag ju men är dålig på att visa det

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
5

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.