Hem > Forum > Relationer > Tips?

Tips?

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
5
 • Okej det är så att jag har adhd…kanske inte spelar roll för sitt beteende.. Jag och min tjej har varit tillsammans över 2 år och jag älskar henne mest över allt, hon är min diamant och prinsessa men jag har ett problem. Jag beter mig så himla dåligt mot henne, jag är oförskämd och tar ut allt på henne så hon känner sig inte fin och hon är så attans vacker..mår så himla dåligt över det och jag vill verkligen ändra mig och förbättra mig, det blir bra några dagar men sen börjar det igen. Vad ska jag göra? Jag vill inte vara så här har försökt att bättra mig och vill vara med henne, hon blir så ledsen😞. Hjälp mig vad ska jag göra? Mår så dåligt över det och vill inte erkänna att jag har gjort fel för då tror hon inte mig riktigt. Vill inte förlora henne

  Hej

  Låt henne läsa den här texten……

  Hej!
  Du ska ha stort beröm att du granskar ditt eget beteende kritiskt, det är en förbannat bra egenskap och det är allt för få som gör det. Stor applåd till dig från mig! <3

  Kan du berätta lite mer kring det sista du skriver, att hon inte tror dig riktigt om du erkänner att du har fel?

  Du skriver även att du mår dåligt över hur du behandlar henne och vill ha hjälp med det. Nu känner jag varken dig eller din diagnos, men kan du ge ett exempel eller berätta mer ingående hur det går till när du behandlar henne illa?
  Är det så att du blir arg och då säger något som sårar kan du ju notera dina känslor före du reagerar, hur kände du just innan du sade något dumt till henne? Sen nästa gång du känner så kan du helt enkelt lämna den situationen, ursäkta dig själv och gå in i ett annat rum och andas så du lugnar ner dig. Lär du dig känna igen dina egna signaler blir det desto lättare att undvika situationer som möjligt kan gå överstyr.

  Trådstartaren

  Precis när jag blir arg så säger jag saker som sårar och jag har sagt förlåt och förlåt sen så blir jag dum igen så hon blir trött o höra det och tror inte på det riktigt. I stunden tänker jag inte och blir nästan kolsvart men sen efter så kränker jag mig själv och tänker vad sjutton jag har gjort och blir besviken på mig själv men säger inget.

  Tack, då förstår jag lite bättre vad du menar. 🙂
  Som sagt, jag tycker det är SÅ bra att du både granskar ditt eget beteende och vill förändras.
  Jag förstår er båda två i det här läget, jag förstår dig som tappar kontrollen i ilska och din flickvän som blir less. Det är bra att du ber henne om ursäkt, men följs inte ursäkten upp med förändring kan den kännas väldigt tom.
  Förändring är svårt och kan ta tid, men om jag får komma med ett förslag tycker jag att du ska analysera dina känslor när du känner att du börjar bli arg. Lär dig känna igen tecknen när du börjar tappa kontrollen, och när du känner att det börjar barka av så avlägsnar du dig från bråket. Be om en paus. Gå ut och ta tio djupa andetag tills du lugnat ner dig.
  Sedan tycker jag att det är jätteviktigt att du berättar för din flickvän hur du känner för henne. Berätta det du berättat för oss, att du inte känner som du gör när du är arg. Att du älskar henne och inte vill få henne att må dåligt. Jag tycker också det är viktigt att du har den dialogen med henne i lugn och ro, inte efter att ni bråkat.

  Känns som att du skulle behöva få komma och prata med någon om varför du blir så arg. Kanske börja träna regelbundet och få utlopp för energi och äta bra. Ta de mediciner du behöver för att hantera din ADHD.

  Därefter behöver du hitta strategier när du blir arg. Gå därifrån och lugna ner dig och sen kan ni diskutera. Vara nära varandra ofta, göra kärleksfulla handlingar.

  Vet hur det är att blir så arg och förbannad så att man säger och gör dumma saker mot någon annan. Det är aldrig okej oavsett vad orsaken är. Jag försöker göra alla dessa bitar. Ta hand om mig själv och värja mig själv att inte säga elaka saker. I så fall viska dem för mig själv. Jag ska söka hjälp för detta.

  Det är bra att du verkligen reflekterar över hur du är och att du har en känsla över att vilja förändras. Berätta det för din tjej. Och låt henne hjälpa och stötta dig på vägen. Prata tillsammans varför du blir så arg och vad kan hon / du göra när sådana situationer uppstår.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
5

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.