Hem > Forum > Relationer > Sociala medier – ett mörker?

Sociala medier – ett mörker?

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3
 • Avatar

  Jag har haft ett facebook konto från och till sedan 2007. Jag blev inbjuden av en kille jag mött på en festival.  Jag har inte haft förnuft att avsluta mitt konto.  Vad har hänt med att ringa till varandra? Eller skriva ett meddelande per e-post? Papperstidningen?   Jag vill ha mer av traditionellt föreningsliv och grupperingar som främjar verkliga möten. Decentralisering och mer pengar till landsbygden så människorna där får en chans.  Ekobyar och en skola som brinner för öppenhet och kultur  och som  ger eleverna gratis frukost på morgonen.

   

  Blir du också deprimerad av att använda sociala medier?

   

   

  Avatar

  Vad härligt det låter med ekobyar! Är du insatt i sådant som jordbruk och liknande? Jag funderar på att köpa en plätt skog och förvalta den men vet inte om det är ett för svårt projekt. Jag är ifrån en storstad så kan inte sånt, direkt. Min systers man är iofs någon form av bonde så kanske att jag skulle få lite hjälp. Äger du mark?

  Vet faktiskt inte om jag blir så himla deprimerad. Alltså jag blev det när jag hade ett facebook-konto och folk jag kände sedan länge var där. Det var inte kul och byggdes upp på att jag förväntade mig saker och sedan blev besviken. Nu däremot har jag ett anonymt konto och plötsligt får jag ut precis det jag vill: Kan vara med i grupper i ämnen som intresserar mig. Förväntar mig noll. Man ska nog inte ha relationer på sociala medier?

  Visst kan man ibland få en och annan märklig kommentar generellt på nätet och det handlar ju om bristande nätetik. God ton hör ju t ex till det. Faktiskt kanske också att man besvarar andras frågor och är bekräftande tycker nog jag iaf tillhör ett gott uppförande så alla känner sig sedda och hörda? Precis som i verkliga livet och samtal där?

  Avatar
  Trådstartaren

  Hej!

   

  Jag håller med dig! Nätmobbning och annat är inte något kul. Jag brukar bara ignorera.

   

  Nätetik – jag ska fundera mer på det!

  Vem vet hur det kommer se ut i framtiden? Kanske mer regler? Det är ganska fritt idag.

  Avatar

  Ja, Bank-ID har jag hört diskuterats ibland när man talar om att få bort kränkande kommentarer. Innan man skickar iväg ett meddelande på t ex Instagram behöver man signa. Lättare då också att polisanmäla för den som blivit utsatt. Kanske kan det komma att bli ett alternativ i framtiden.

  Nätetik kan också vara att man ska bete sig likadant på nätet som man gör om man träffat på personen ansikte emot ansikte.

  Hittade den här artikeln som var lite intressant. ”Nätetik – nyckeln till minskad mobbning”

  https://skolvarlden.se/artiklar/natetik-nyckeln-till-minskad-mobbning

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.