Hem > Forum > Relationer > Skilsmässa från missbruk

Skilsmässa från missbruk

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
  • Jag ligger i skilsmässa iom vi har 3 gemensamma barn så har vi 6 månaders betänketid. Jag hade tänkt på skilsmässa i närmare 1 år innan jag vågade ta beslutet & det som gjorde att jag vågade ta beslutet var att han var full & odräglig så jag var tvungen att ringa min mamma för att hämta barnen, när hon kom så skrek han ut över hela området hur värdelös jag var som tagit lån & hamnat hos kronofogden. Det är absolut inget jag är stolt över & jag jobbar med mig själv hela tiden för det är lätt att ta till shopping när man mår dåligt. Men dem förnedringen jag kände då han sa att jag inte kunde ta hand om våra barn & allt runt omkring. Dagen efter packade jag väskor tog med mig barnen & åkte till min syster i 4 dagar det bästa jag någonsin gjort, jag fick perspektiv & insåg att det liv jag levt var inte det jag ville leva. Sen stannade vi till hos min pappad änka i 2 dagar med vilket faktiskt gjorde allt ännu klarare. Jag & min ”man” ”ex” ”pappan till mina barn” har levt ihop i över 15 år. När jag träffade honom & 2 år in var han ”bara” en före detta missbrukare, vi gjorde allt tillsammans förutom jobbet då han hade sitt & jag mitt. Sen började det smått med en ök hit en dit sen eskalerade det, när jag blev gravid ned vår 1a dotter så engagerade han sig höll sig nykter i perioder osv hon kom till världen & allt var bra 3 månader in vart vi barnlediga jag ville träffa en vän & han ville väl oxå bara va han överdosera på GHB jag har aldrig tagit något annat än alkohol sen barnen kom in i bilden. Jag lämnade honom 2 månader senare var jag tillbaka & sen svajade det till november 2010 när jag fick reda på att jag var gravid igen. Jag ville ge min dotter ett helsyskon så jag själv beslöt mig för att jag skulle behålla min 2a dotter 1 månad innan hon föddes så blev han helt ren jag jade planerat födsel med min mamma för han var inte att lita på osv…..åren går han är en periodare definitivt jag mår skit 9-10 månader om året men som medberoende så gör man bara allt flyter på för man tar hand om allt 3 år har gått jag blir gravid igen, jag känner att det inte är läge och funderar fram & tillbaka tillslut så tar vi beslutet att behålla, jag är glad för det ny jag har 3 fantastiska barn 2 prinsessor & 1 prins. Men mitt ex är nykter i perioder & full i perioder jag har vart tvungen att avsäga mig jobb pga honom osv. Vi har idagsläget en vänskaplig relation men jag kan inte fortsätta stötta upp honom något måste ske…..ensam vårdnad eller inte är min fråga efter denna novell????

    <3 Oj, vilket kaos och kalabalik ni levt i under så många år, fina du. Låter helt, helt bedrövligt. Hur mår du efter allt det här – om du vill säga?

    Tänker att ensam vårdnad är en god idé då barnen inte lär få det särskilt tryggt och kärleksfullt med en pappa som är så pass funktionsnedsatt genom sitt missbruk.

    Stor kram!

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.

Vissa användare kan för närvarande uppleva att inloggningen tar lång tid. Vi jobbar på problemet och hoppas att kunna åtgärda detta inom kort.