Hem > Forum > Relationer > Sambo pratar om mig men inte med mig

Sambo pratar om mig men inte med mig

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3
 • Jag och min sambo har haft en relation i 7 år och vi har två småbarn. Relationen har haft diverse problem men vi har aldrig pratat om dessa problem. När jag bett om att vi ska prata med varandra så har hon sagt nej trots att hon är den som borde ha haft mest nytta av det.

  Nu har vi hamnat i en kris där vi, eller åtminstone jag, försöker rädda relationen. Men min sambo vill inte prata. Jag har dock sett när hon håller på med sin telefon att hon har långa diskussioner om mig med olika vänner. Om saker som vi egentligen borde prata om. Jag tycker det är jättekonstigt och vet inte vad jag ska göra.

  Hur går hennes diskussioner om dig? Antar att om du har läst det hon skriver så kanske du vet vad hon skulle uppskatta att prata om?

  Varför tror du att hon har mer nytta av att prata om era problem?

  Jag vet inte vad som är rätt eller fel men tänker att du borde backa ett steg och fråga henne hur hon skulle vilja hantera era problem om hon fick bestämma. Låter som om ni är på lite olika plan.

  Sen tänker jag att du kanske ska fokusera på hur du vill leva. Om du älskar henne och vill vara med henne för att du tycker om att spendera tid med henne så gör det utifrån det. Testa att leva så som du vill leva och kan hon inte möta dig i det så kanske det är dags att gå vidare med något annat. Parterapi eller separera?

  Det är ditt liv och dina barn förtjänar att se dig lycklig och se dig kämpa för sånt som är viktigt för dig.

  Trådstartaren

  Hur går hennes diskussioner om dig? Antar att om du har läst det hon skriver så kanske du vet vad hon skulle uppskatta att prata om? Varför tror du att hon har mer nytta av att prata om era problem? Jag vet inte vad som är rätt eller fel men tänker att du borde backa ett steg och fråga henne hur hon skulle vilja hantera era problem om hon fick bestämma. Låter som om ni är på lite olika plan. Sen tänker jag att du kanske ska fokusera på hur du vill leva. Om du älskar henne och vill vara med henne för att du tycker om att spendera tid med henne så gör det utifrån det. Testa att leva så som du vill leva och kan hon inte möta dig i det så kanske det är dags att gå vidare med något annat. Parterapi eller separera? Det är ditt liv och dina barn förtjänar att se dig lycklig och se dig kämpa för sånt som är viktigt för dig.

  Tack för svaret! Nu har jag bara sett enstaka meddelanden som hon skrivit då jag sett dem när hon använt sin telefon. Så vet inte vad hon skriver i övrigt eller i det stora hela. Men exempelvis så har hon skrivit om hur hon mår pga det sjukdomstillstånd som hon har. Eller vad hon känner om vår relation.

  Grejen är att det är sånt jag velat prata med henne om men hon reagerat kraftigt när jag tagit upp det.

  Generellt sett när man läser om relationer så säger alla att det är viktigt att kommunicera och prata med varandra. Eftersom vi inte gjort det så har det även bidragit till diverse problem. Exempelvis att hon fick ta hand om barnen mycket mer än nödvändigt vilket gjorde att hon drabbades av utmattningssyndrom. Sen lär man ju inte känna varandra speciellt bra heller om man inte pratar om känslor och tankar.

  Vi går i parterapi nu men när vi samtidigt inte pratar hemma så vet jag inte hur mycket det ger.

  Okej, det låter jättejobbigt att inte veta hur du ska närma dig henne. Lite orättvist att behöva känna dig ensam i att förändra situationen?
  Har du tagit upp detta i parterapin?

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.