Hem > Forum > Relationer > Relationsångest/ROCD

Relationsångest/ROCD

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
 • Hej!

  Jag har varit tsm med min fästman i 4 år nu. Jag har senaste månaden fått väldigt väldigt starka tankar på att vilja göra slut. Nästan obsessive, jag kan inte sluta tänka på det. Jag har haft tvekande tankar i perioder på honom och relationen under i princip hela vår relation. Jag tycker inte han är ”nog”, inte nog rolig, inte nog avslappnad, inte nog social osv osv… Jag älskar honom men det känns som att det ”ska vara mer”. Jag drömmer ofta om hur härligt mitt singelliv var, att dejta och ligga med andra.

  Det här är min första hälsosamma relation, och jag vet att jag har en hel del från min uppväxt som färgat den jag är idag. Ingen trygg anknytning, har föräldrar utan någon som helst emotionell intelligens osv. Förstår att såna saker kan påverka ens relationer i vuxen ålder, göra en undvikande till känslor och vilja fly från trygga relationer.

  Jag plågas dagligen av mina tankar, jag vill ju inte lämna honom, jag älskar honom.

  Är orolig för honom också, hur han ska klara sig utan mig, plågas av att han verkar så sjukt säker på vår relation och jag tvekar. Dessa tankar får mig att mentalt distansera mig själv och förhindrar djupare kontakt mellan oss. Vet inte hur jag ska komma bort från tankarna heller. Har försökt att prata med min kille, så han vet om problemet, dock är det jävligt känsligt ämne. Att höra att någon är osäker på en själv och relationen är inte direkt enkelt eller kul att höra.

  Någon som har erfarenhet av liknande problem? Vet inte var jag kan vända mig.

  Jag var tillsammans med mitt ex i 9 år och kände också samma sak som du under nästan 5 år. Idag när jag är i en relation som jag vill vara i med en man som jag verkligen är kär i, inte bara älskar, så förstår jag att den magkänsla jag hade inför mitt ex, att jag ville göra slut var nog rätt. Jag skulle gjort slut. Däremot förstår jag mig själv också att det är inte lätt att bara göra slut på sitt första riktiga förhållande. Jag är den jag är tack vara den relationen, men jag har även fått tillits problemen och andra hjärnspöken av det. Man ska aldrig bara nöja sig eller stanna kvar pga trygghet. Det finns bättre liv att leva.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.