Hem > Forum > Relationer > Oskuld med vaginism

Oskuld med vaginism

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4
 • Avatar

  Jag är en tjej som har ett litet problem. Jag har vaginism/slidkramp som innebär att jag får kramp i musklerna när jag för in något större än ett finger i slidan. Detta fick jag konstaterat både hos min gynekolog och barnmorska i år. På grund av detta så är jag även oskuld, vilket jag egentligen inte vill vara. Jag har förknippat vaginal penetrering med smärta. Jag har haft två förhållanden där jag inte kunnat ha vaginalt samlag, men trots att det finns annat man kan göra för att tillfredsställa varann, kändes det väldigt jobbigt och påtagligt varje gång man ville testa. Jag visste att det skulle göra ont, oavsett hur mycket förspel man haft och hur förberedd man var innan. Speciellt när den ena killen hade påbörjat alla sina tidigare förhållanden genom one-night-stands……

  Jag visste inte då att det var just slidkramp jag hade, för hade jag kollat upp det tidigare kunde jag ha gjort något åt det. Det finns ingen bakomliggande anledning. Jag har inte varit med om något traumatiskt, så jag vet egentligen inte vad det beror på i grund och botten. Jag har varit väldigt obekväm att visa upp min kropp och alltid velat skymma mig själv, har inte velat att människor ska kolla på min kropp. Aldrig varit särskilt bekväm i lättklätt som visar mycket hud, så jag har spänt mig. Jag är väldigt obekväm i att stå i hörn och vara omringad av människor, eller om någon står inom 20cm från mitt ansikte blir jag extremt obekväm.

  Är det någon annan som känner igen sig i det här? Eller vet vad man kan göra?

  Låter som ett väldigt frustrerande problem, särskilt innan du visste vad det berodde på. Det känns spontant som att ditt obehag för att vara avklädd och visa upp dig och att överhuvudtaget ha någon för nära inpå vore en logisk anledning till att du spänner dig vid samlag. Dock så förstår jag det som att det inte går att få in något större när du är själv heller?
  Känner du dig upphetsad och våt då du/ni försöker? Finns ju de som är asexuella och är man det så antar jag att sex och onani inte är något som kroppen vill ha, kort sagt.

  Avatar
  Trådstartaren

  Låter som ett väldigt frustrerande problem, särskilt innan du visste vad det berodde på. Det känns spontant som att ditt obehag för att vara avklädd och visa upp dig och att överhuvudtaget ha någon för nära inpå vore en logisk anledning till att du spänner dig vid samlag. Dock så förstår jag det som att det inte går att få in något större när du är själv heller? Känner du dig upphetsad och våt då du/ni försöker? Finns ju de som är asexuella och är man det så antar jag att sex och onani inte är något som kroppen vill ha, kort sagt.

  Ja det är väldigt frustrerande. Jag är väldigt obekväm i min egen kropp, och tror andra tycker att jag är ful eller tjock och sådär, vilket också hänger ihop med låg självkänsla. Helt rätt, jag kan inte få in något själv heller. Dock vet jag att jag inte är asexuell eftersom jag blir upphetsad när jag är med någon på det sättet och verkligen vill.

  Ja det är väldigt frustrerande. Jag är väldigt obekväm i min egen kropp, och tror andra tycker att jag är ful eller tjock och sådär, vilket också hänger ihop med låg självkänsla. Helt rätt, jag kan inte få in något själv heller. Dock vet jag att jag inte är asexuell eftersom jag blir upphetsad när jag är med någon på det sättet och verkligen vill.

  I den information jag hittade på 1177 så står det att vaginism brukar ge med sig förr eller senare och att det oftast är i samband med att man har varit med om något negativt tidigare, vilket du skrev att du inte varit med om. Du kanske helt enkelt är orolig att det ska göra ont (särskilt nu när du utgår från att det kommer göra ont) och att själva rädslan för smärtan gör att du spänner dig omedvetet. Har du kunnat pulla på egen hand när du var yngre eller har du alltid haft svårt att föra in saker?

  Jag är en tjej som har ett litet problem. Jag har vaginism/slidkramp som innebär att jag får kramp i musklerna när jag för in något större än ett finger i slidan. Detta fick jag konstaterat både hos min gynekolog och barnmorska i år. På grund av detta så är jag även oskuld, vilket jag egentligen inte vill vara. Jag har förknippat vaginal penetrering med smärta. Jag har haft två förhållanden där jag inte kunnat ha vaginalt samlag, men trots att det finns annat man kan göra för att tillfredsställa varann, kändes det väldigt jobbigt och påtagligt varje gång man ville testa. Jag visste att det skulle göra ont, oavsett hur mycket förspel man haft och hur förberedd man var innan. Speciellt när den ena killen hade påbörjat alla sina tidigare förhållanden genom one-night-stands…… Jag visste inte då att det var just slidkramp jag hade, för hade jag kollat upp det tidigare kunde jag ha gjort något åt det. Det finns ingen bakomliggande anledning. Jag har inte varit med om något traumatiskt, så jag vet egentligen inte vad det beror på i grund och botten. Jag har varit väldigt obekväm att visa upp min kropp och alltid velat skymma mig själv, har inte velat att människor ska kolla på min kropp. Aldrig varit särskilt bekväm i lättklätt som visar mycket hud, så jag har spänt mig. Jag är väldigt obekväm i att stå i hörn och vara omringad av människor, eller om någon står inom 20cm från mitt ansikte blir jag extremt obekväm. Är det någon annan som känner igen sig i det här? Eller vet vad man kan göra?

  Hej TS,
  Det finns massor du kan göra och det finns professionell hjälp att få mot detta.

  Jag hade också den typen av vaginism där jag inte kunde ha penetrerande samlag eller ens föra in ett finger i slidan. Det finns special mottagningar där man kan få hjälp och jag är säker på att på de flesta ungdomsmottagningar är de duktiga och pålästa om detta. Det som jag har läst är att det är vanligt att man har spänningar i andra delar i kroppen (vilket jag har) och det är oftast kvinnor som är typiska ”duktiga flickor” som lider av detta. Jag vet inte vart du bor men börja med att kontakta en gynekolog som skriver remiss till en mottagning där du kan få hjälp med detta. Jag kan tipsa om ställen i Stockholm.

  Sen finns det böcker jag kan tipsa dig om att läsa, t ex ”7 Steps to Pain-free Sex” av Claudia Amherd.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.