Hem > Forum > Relationer > Orolig å rädd för partner

Orolig å rädd för partner

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3
  • Jag mår riktigt dåligt och det är mestadels över min partner.

    Han har depression som verkar bli värre men han vägrar söka hjälp. Han är vuxen så jag (ingen) kan tvinga honom dit fastän jag skulle önska.
    Han mår så dåligt över platsen vi bor på och hans jobb, och han får ingen energi över till att söka nytt jobb.  Jag erbjuder mig att hjälpa till men han säger att inget går att hjälpa med. Många dagar uttrycker han starka mörka tankar och han säger att han bara vill dö. Att han önskar det, att ingenting betyder nått längre. Att ingenting har någon mening.

     

    Jag är förkrossad. Jag har försökt med allt. Jag känner mig tom i själen och vet inte vad jag ska göra. En gång berättade jag för hans familjemedlem, och han blev så arg och sa att jag gått bakom ryggen på honom.
    Jag blir så ledsen av att se allt det här.
    Han tror inte på vården och tror ingenting kan hjälp honom. Jag är så rädd att han ska göra något. Jag skulle inte kunna leva med mig själv.
    Det här påverkar mitt liv extremt mycket. Jag mådde aldrig såhär dåligt innan, men nu är det riktigt nere.

    Mina flykt tankar säger att jag ska göra slut med honom, för jag orkar inte mer :(. Men då är jag rädd att han kommer göra något farligt mot sig själv. Jag älskar honom men jag klarar inte av detta.

     

    Avatar

    <3 Hjärtskärande. Tänker att han sätter dig i en position av total vanmakt. Att ingenting spelar någon roll. Det är fullt förståeligt att du mår förskräckligt av att bemötas med det. Han gör det förstås inte av illvilja utan för att han inte vet något annat sätt att uttrycka sin djupa och totala uppgivenhet på. När man mår så dåligt får man också ofta rejält jättesvårt med problemlösning, det är en av funktionerna som ofta släcks ner vid en depression. Man blir oförmögen att “se klart och nyanserat” på sin situation.

    Har du frågat honom hur han vill att du finns där för honom? Han kanske har massor av tankar om hur han vill få stöd i detta men som han hittills inte gett tydligt uttryck för? Ibland kan det vara enkla saker som att skjutsa någon till jobbet, laga mat. Ge fysisk beröring som lugnar och tröstar osv. Göra praktiska göromål som motparten inte orkar göra själv pga. sin depression.

    Stor kram till dig!

    Trådstartaren

    Hej, och tack för svaret <3

     

    jag har frågat upprepade gånger hur jag kan hjälpa till och vad han vill att jag ska göra.

    De svar jag får är allt ifrån ”du kan inte hjälpa, jag bad aldrig om hjälp, ingenting hjälper längre, allt är meningslöst”…..

    När jag får sånna svar känner jag hur jag sjunker mer djupare. Jag älskar personen djupt och vet att det ”bra” finns kvar där inne, men jag når inte fram.

    Jag märker också hur ett självskadebeteende finns och det gör mig mer orolig. Ändå känner jag mig fast och kan inte göra något. 🙁

    känns som om han gör dig medberoende/medskyldig och du måste ta hjälp av hans övriga familj nu känner jag och få stöd, styrka från dem och förhoppningsvis så blir resultatet att han får hjälp.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.