Hem > Forum > Relationer > Öppnare

Öppnare

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
0
  • Skulle önska att vi människor betedde oss lite mer som att vi bodde i en liten hobbit-by. Att man kunde gå utanför dörren och till mataffären med typ en handduk snurrandes runt huvudet efter en härlig dusch. Önskar att det var mer normalt att prata med främmande människor man möter på gatan. Tänk om någon bara plötsligt skulle tilltala en och säga något i stil med: ”Vet du, jag funderar på att resa bort. Jag har faktiskt en älskarinna”. I hissar skulle någon kunna nämna något kort om dennes liv. Vad mycket mer spännande och intressant livet skulle bli då. Liksom öppna möten och ta del av människors inre. Leva lite mer som i fransk film eller som hobbits.

    Tänk om man också när man får mat över skulle gå ut och ge bort det till närmaste hemlösa person. Eller vem som helst – och det betraktades som normalt. ”Varsågod, du kan ta min tallrik också ifall du vill, jag har så många”. Lite glassar över i frysen, jag ger det till pensionärerna utanför. Fåglarna kanske också behöver nåt.

    På jobb skulle jag önska att man fick gråta öppet. Skratta, skämta, vara personlig. Kanske till och med dricka drinkar på arbetstid tycker jag verkar logiskt – mänskligt. Vissa arbetar ibland bättre när man är lite berusad och möten tror jag skulle gå hur bra som helst. Vem blir inte en roligare version av sig själv med lite alkohol i kroppen? Istället ska man sitta ”sur”, formell och man får varken visa bu eller bä. Hundar är inte välkomna fast det finns studier som visar att personal trivs bättre då. Tänk att ha ett gäng katter som stryker omkring, så lugnande det hade varit.

    Jag saknar en värld som är mer naturlig. Där naturliga känslor får utrymme. Där man får vara en hel person och inte tvingas in i avstängdhet. Tänk om någon skulle komma till jobbet i öppen sorg, folk skulle bli chockade. Inte ens på tunnelbanan får man gråta öppet utan att människor kollar oroligt på en.

    Undrar så mycket var alla de här instängda känslorna tar vägen? Är det därför folk bråkar så i sina relationer? Eller på arbetsplatserna? Visst blir man konstig av att tvingas in i att vara så halv?

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
0

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.