Hem > Forum > Relationer > Omättligt bekräftelsebehov eller är jag inte tillräcklig?

Omättligt bekräftelsebehov eller är jag inte tillräcklig?

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
 • Lång men viktig beskrivning av problemet!

   

  Jag och min sambo har nu känt varann i snart ett år, och varit ett par i bara någon månad efter väldigt intensivt dejtande. Vi är unga vuxna båda två och kommer ifrån två mindre städer i olika delar av landet, men bor nu i en storstad sedan några år tillbaka.

  Det jag har så svårt att förstå mig på är varför min flickvän nu, just nu, när vi inlett en seriös relation som vi båda hoppas är den sista och när vi börjat planera vår framtid ihop, ganska frekvent börjar publicera bilder på sociala medier med ett väldigt tydligt fokus. Hennes bröst. Absolut, hennes bröst är jättefina och hon har en gång i tiden betalat en hel del för sina bröst vilket jag förstår att man då ej kanske vill dölja. Men det slutar inte där, utan bilderna redigeras även i någon app där brösten förstoras till en punkt där det nästan ser overkligt ut på hennes lilla kroppshydda. Hon har även ett nytt jobb där jag vet att de har en halv-strikt dresscode, men hon dyker med jämna mellanrum upp med väldigt tighta och relativt urringade toppar med en BH som trycker upp brösten en hel del dessutom där det även där ser nästintill vulgärt ut. Också någonting hon börjat göra nyligen. Jag förstår bara inte.. Och nej, det handlar inte om att hon inte blir bekräftad utav mig. Jag ger henne komplimanger i alla möjliga former dagligen, vilka hon mottar med glädje och uppskattning.

  Jag har vid ett tillfälle väldigt försiktigt lyft att man ganska tydligt ser att bilderna är förvrängda då objekt och liknande som fogar i badrum, dörrkarmar etc i bilderna är sneda och helt enkelt skeva, och undrat varför hon gör så när hon redan är så fin som hon är. Jag menar, vem som helst kan se det och jag vill egentligen bara inte att någon ska kunna använda en sådan sak emot henne på något vis. Detta bemöttes med ilska, chock och lite som att jag kände till en hemlighet som jag absolut inte skulle.

  Jag vet först och främst inte hur jag ska tolka det här och känner att jag verkligen behöver ventilera detta med någon som är opartisk. För det andra känner jag att jag verkligen vill hjälpa min partner att kanske känna sig mer trygg i sig själv och få henne och känna att hon är vacker och älskvärd precis som hon är utan att jag blir tagen för att vara en en partner som säger åt henne vad hon ska göra och ej. Så vill jag absolut inte att hon ska känna…

  Hej!

  Vilken svår situation, jag kan höra att du vill din partner väl samtidigt som det verkar påverka ditt mående negativt.

  Jag är också ung vuxen och kvinna så kan kanske sätta mig in lite i din flickväns perspektiv. För ett år sedan klädde jag mig ganska utmanande. Jag var påverkad av media, ville få bekräftelse och passa in. Hela min värld vändes upp och ner när jag träffade en kille från mellanöstern med mer traditionella åsikter och värderingar. Han var också väldigt rädd för att upplevas som kontrollerande. Efter att jag lyssnat på vad han hade att säga och låtit det sjunka in ändrade jag mitt synsätt och sättet jag klädde mig på och sedan dess har jag aldrig varit lyckligare.

  Mitt tips är att ha en öppen konversation med henne där du frågar henne varför hon börjat klä sig mer utmanande. Var öppen med hur det får dig att känna och var tydlig med att du bara vill skydda henne. Var inte rädd för att säga din åsikt, det ska du kunna göra utan att stämplas som kontrollerande pojkvän.

  Hoppas detta var till någon hjälp, lycka till!

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.