Hem > Forum > Relationer > Om vänskap

Om vänskap

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
0
  • Jahopp, nu har jag och min bästa kompis återfått kontakten efter ett break sedan i våras (på hennes initiativ). Igår pratade vi igenom vad som hände och har nu lagt upp en plan (samt analyserat noggrant vad som gick snett) för att det inte ska ske igen. Hon sa också att hon kände sig dubbel, haft dåligt samvete, hon sa nästan förlåt, men framförallt lät hon ångestfylld och skyldig. Eftersom jag är en mes så skrattade jag bara och viftade bort allt och sa i princip ”vi skiter i det, ingen fara, sånt som händer”.

    Eftersom vi känt varandra i så många år var det såklart ett underbart samtal och som pågick i drygt 4 timmar. Skämten var tillbaka, det var otroligt spännande att få en uppdatering i den andres liv. Märkte också att för mig har det gått ganska mycket framåt och där jag uppnått en hel del milstolpar. För henne lät det lite mer lågmält. Hon verkar inte mått så bra även om hon inte uttalade det.

    När hon ”dumpade mig” fick jag eld i baken, blev så arg och besviken och kanaliserade den vreden i att bara lösa alla stora problem jag behövde ta tag i. Jag visste också att från den sekunden hon gjorde så hade jag ingen, längre. Jag var helt själv. Lärdomen jag dragit av det är därför att jag har kapaciteten inom mig, tror jag, att hjälpa mig själv. Det går nästan lättare när jag löser det på en hand och det är kanske lite sorgligt men också positivt kanske att känna en starkare självtillit vad man har för resurser att plocka fram i svåra tider.

    Jag räknar med samma typ av beteende från henne längre fram och att jag kommer göra exakt samma misstag igen, det hon inte ”tål”. Vi kommer behöva fler pauser. Men skillnaden den här gången är att jag i stället för att lita så på henne och vår relation (att känna mig stärkt och trygg i den) ska förlita mig dels på mig själv, men även andra personer utanför. Jag vet inte exakt vilka det skulle vara men kanske om jag skaffar mig en pojkvän.

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
0

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.