Hem > Forum > Relationer > Ohälsosam relation till sin mamma?

Ohälsosam relation till sin mamma?

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
  • Jag är 20 och bor hemma hos min mamma. Jag har bott på hvb och andra boenden sen jag va 17 för att hon och hennes dåvarande man inte orkade med mig. Nu efter 3 år fick jag flytta hem igen på grund av mordhot i staden jag bodde i innan, och jag är och har varit väldigt tacksam för min mamma och hennes nya sambo. Jag har varit hjälpsam i hemmet, mycket mer än jag egentligen orkar i ett stort hus, och allt min mamma gör är att klaga på mig om allt. Så fort hon ser mig är det alltid någonting jag har gjort fel. Hon startar massa projekt som hon sedan inte avslutar på grund av smärta och sen blir hon arg på mig för att jag inte läst hennes tankar och gjort saken innan henne. Jag hinner inte med då det är nytt projekt eller städ varje dag och jag har en depression som gör mig helt slut, ångest som kryper (hon blir arg när jag råkar visa ångest för att hon stör sig på det och det tar hennes energi) och autism som gör att jag ibland behöver göra saker på ett särskilt sätt för att inte jag ska få panik. Allt är bara sk*t och hon och hennes sambo ska hela tiden prata om jobbiga saker och gå in på djupet om varför och vad som orsakar vissa grejer. Dom gör så med mig också så fort jag bara typ andas. Jag orkar inte. Jag och min mamma brukade va jättenära, nu tål jag inte ens när hon kramar mig. Jag har ingen annan i hela världen och jag vill att vi ska kunna ha det bra den tiden vi bor tillsammans, har någon nån tanke om vad jag kan göra/ om jag gör något fel?

    <3 Det låter tufft.

    Jag tycker verkligen inte det låter som att du gör något du gör – du gör så gott du kan med allt som du bär på! Det verkar också som att din mamma har en del som hon bär på och som hon inte riktigt vet hur hon ska hantera, och därför tar det sig i uttryck på ett destruktivt sätt mot dig.

    Finns det något sätt du skulle kunna prata med henne om detta? Berätta dina behov i formuleringar kring ”vad jag önskar för oss är det här xx”, ”när du gör så här xx så mår jag så här xx”, ”när jag beter mig på detta sättet så önskar jag att du kan hjälpa mig på detta sättet”..?

    Vet inte om det hjälper dig eller om din mamma är mottaglig för det..

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.