Hem > Forum > Relationer > Modiga kvinnor

Modiga kvinnor

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Läser en bok om kvinnor som är barnfria och vid 40 års ålder beger sig ut på resor i världen. Upptäcktsresande konstnärssjälar utan män i sikte. De säger att det är b-planen om det andra skulle gå åt skogen. Att de av olika anledningar inte skapade sig egna familjer och därför lever i det icke-normativa. Och så skriver de ofta böcker, håller på med konst på sina resor. Dokumenterar världen.

  Undrar så mycket vad jag ska göra av mitt liv nu. I vilken riktning som jag ska gå. Det kan inte vara drömmen att köpa sig en lägenhet, inreda den, och ha barn, kanske en man som inte orkar hjälpa till. Ser på nära håll hur slitna kvinnorna är. Eller som min mamma som arbetade ett helt yrkesliv, gick upp varje morgon, lojal till sin arbetsplats, men har så många spruckna relationer; till sina barn, sina systrar, de egocentriska männen, är det ett rikt liv frågar jag mig.

  Kvinnorna i boken reser bland annat till Afrika. Till Frankrike, till London. De köper barnhem att förvalta. Äggplantor att ta hand om. De möter lokalbefolkningen och åker ut för att se lejon. Upplevelser är rikedomen.

  Vill jag vara likadan? En upptäcktsresande kvinna. Jag kan engelska för jag har rest så mycket förr, och jag har snart mina utbildningar klara. Det finns pengar. Om alternativet är att sitta i en liten köpt dyr lägenhet och tycka synd om mig själv för att jag är så ensam och isolerad borde det vara ett lockande förslag. Det borde vara värt ett försök. Men jag vet inte om jag vågar resa mer. Jag vet att det är att ta en stor, stor risk. Tänk om det blir jättedåligt?

  Om 1,5 år kommer jag stå inför ett vägskäl.

  Boken heter ”Kvinnorna jag tänker på om natten” skriven av författarinnan Mia Kankimäki.

  Har själv funderat på att göra mig av med allt jag äger och bara sticka iväg istället för att sitta här och just bara genomlida mitt liv tills det äntligen tar slut. Funderat på att åka iväg till afrika eller något och hjälpa människor som drabbats av svält/klimatkatastrofer för att vi här ska ha ett överflöd av mat och onödiga prylar. Kanske något sådant du också behöver?

  Trådstartaren

  <3 vad spännande att höra! Tror jag vill ägna mig mer åt konst på resorna är hjälparbete. Lite så går tankarna. Haft ”hjälpa världen” som projekt i över 20 år och vill numera mer njuta av livet. T ex se lejon, prata med lokalbefolkningen, gestalta och dokumentera. Upplevelser rankar jag högt på listan över vad som är ett rikt liv, tror jag.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.