Hem > Forum > Relationer > Misshandlad

Misshandlad

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
 • Avatar

  Det har gått en månad nu sedan jag blev strypt och misshandlad, inte med slag eller så men ner puttad och blåmärken lite överallt efter att jag blivit hårt hållen de två gångerna han provade strypa mig. Mitt problem är att jag tar mig inte på jobbet! Jag har en stor vägg framför mig och har ingen som helst vilja till något. Jag tänker på händelsen flera gånger per dag men reagerar inte så mycket på tankarna. Sover dåligt och har svårt att somna utan att ha så mycket tankar egentligen. Det jag gör på dagarna är att städa och laga mat, går ut med hunden 4ggr per dag ca 30min varje gång. Men jag skäms så för att jag inte kommer mig upp på jobbet jag förstår inte vad som är fel på mig när jag inte reagerar på tankarna när de kommer över det som har hänt!

  Har någon haft liknande?

  Det är inte alls ovanligt att man liksom stänger av känslomässigt och skapar en ”bubbla” runt sig efter att varit utsatt för något traumatiskt. Det är hjärnans sätt att skydda oss från upplevelser som är svåra att hantera.

  Att tappa viljan att göra något är också vanligt och även det ett sätt skydda oss själva. Bra dock att du fortsätter att ha någon slags rutiner som hundpromenaderna 🙂

  Tyvärr tenderar sådana här trauman komma ikapp förr eller senare och/eller att sätta sig fysiskt om man inte tar itu med det. Som undvikande beteende, sömnproblem, ångest och/eller ptsd.

  Fundera på att vända dig till t ex Kriscentrum för kvinnor för stödsamtal. Du hittar dem på din kommuns hemsida. De är duktiga, kunniga och till stor hjälp.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.