Hem > Forum > Relationer > Min flickvän håller på att jobba ihjäl sig.

Min flickvän håller på att jobba ihjäl sig.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
  • Så min flickvän sedan ett par månader tillbaka har precis köpt en lägenhet. Jag har inte koll på exakt alla detaljer men jag tror att hennes mamma har hjälpt till med att låna henne pengar. Hon har nu alltså en lägenhet att betala av vilket gör att hon arbetar väldigt mycket för att dra in pengar. Vi tar båda två studenten nu till sommaren, och vid sidan av en väldigt hektisk sista termin så arbetar hon även två jobb. Det ena är en timanställning, så det är ganska ok, men det andra är lite mer fast, två kvällar i veckan. Problemet är att här har hon absolut kassa arbetsförhållanden. Vi snackar 15:30 till 19:00 utan rast, en chef som alltid skäller på henne samt en arbetsmiljö som är (om än väldigt lite) skadlig för henne.

    Hon hatar detta jobbet men då hon har extremt bra betalt så envisas hon med att stanna kvar här. Alla i hennes närhet (inklusive hon själv) vet att hon tar i alldeles för hårt, och vi arbetar aktivt för att försöka hjälpa till och förbättra hennes arbetsförhållanden. Idag till exempel arbetade hon två pass, det första 09:00 till 14:00 och det andra 16:30 till 19:00, och när jag pratade med henne efteråt sa hon, och jag citerar: ”Jag tänker gå hem och ställa mig i duschen och gråta för jag orkar inte, jag vet att det är ett tecken på utmattning men men..”

    Så jag står alltså här och tittar hjälplöst på medans min flickvän medvetet är på väg in i väggen innan hon ens fyllt 19… Vad gör jag???

    Samtala med din flickväns mamma, försök förklara situationen så kanske ni båda kan agera rätt stöd. Din flickvän är ung och ska inte behöva förstöra sitt mående för att ha råd med ett boende, har hon möjlighet att flytta hem och spara pengar tills hon inte studerar längre och kan jobba utan att ta sönder sig själv samtidigt som hon har buffert för att bo själv?

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.