Hem > Forum > Relationer > Man med depression

Man med depression

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
 • Jag  vet inte vad jag ska göra eller ta mig till. Min man sa för 4v sedan att han inte trivdes dit vi flyttade och att känslorna svalnat. Jag ser att han mår dåligt men han har stängt alla ”dörrar” och ser bara enkelriktat. Vilket han säger själv och att han har låst sig vid dessa känslor. Jag vet inte vad jag ska göra för innerst inne vet jag att detta inte är min man.

  Jag känner mig så ensam i allt och han vill inte prata och han vill absolut inte prata med en kurator/psykolog som verkligen har de rätta verktygen för att hjälpa han. Till detta så är han uppväxt med att man pratar inte om känslor och dåligt mående.

  Är helt vilsen i allt detta……

  Jag kan känna med dig i det här. Personligen vet jag själv inte riktigt hur man ska göra då jag är i liknande situation…

  Men vad jag har tänkt mycket på är att själv gå till en psykolog och prata om dessa problem, då det ju påverkar en själv rätt mycket. Att prata om det kan ge dig själv nya bilder och kanske ge hjälp med hur du ska möta hans problem och känslor. Det är svårt att övertala någon att gå till en kurator/psykolog när dom har bestämda tankar och bilder kring det, och man kan inte tvinga någon (slängde det inte handlar om något direkt allvarligt ). Men att få ut allt själv kan vara något att börja med. Då kanske du också får en bättre bild och känsla i hur du ska bemöta honom och kanske hjälpa honom i rätt riktning. Möjligtvis ta upp denna oro/tanke med en kompis till honom , som i sin tur kanske lättare kan påverka honom?

  Hoppas att det löser sig/har löst sig!

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.