Hem > Forum > Relationer > Kärlek

Kärlek

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Hej! Jag vet inte om det här är rätt ställe att skriva på. Jag skulle vilja veta hur ni ser på det här med kärlek? Vad är det för er?

  För mig finns det olika typer av kärlek och jag känner inte samma för någon. Alla jag tycker om känner jag kärlek till på olika sätt och i olika styrkor.

  Intressant ämne! Jag känner som dig, det finns olika typer av kärlek. Jag har höft många kategorisera kärlek som antingen romantisk eller sexuell. Jag tror det finns fler än bara så, inte för att tala om all kärlek som inte är för en partner utan för ens familj eller vänner.

  Jag har i flera gånger i mitt liv hamnat i vägskäl, då jag gillat fler personer än en, men att jag då behöver välja vem jag vill fokusera romantiskt med. Då har jag behövt jämföra kärleken jag känner för personerna, vilket alltid är…otroligt svårt. Ofta då har jag behövt tänka mer praktiskt, inte känslomässigt. Tänka över vad för typ av relation jag helst vill ha, vad jag tror kommer gynna mig mest, förstå mig bäst.

   

  Nu kanske jag kom av mig lite i mitt svar, men du kanske förstår hur jag tänker.

  Tycker också det är ett superspännande ämne!

  Kärlek för mig är en känsla av värme inför en annan person. En gest kan också vara kärleksfull. En gång åt jag ett bakverk som jag tyckte var gjord med stor kärlek. Det kändes liksom omsorgsfullt och äkta. Att finnas för någon annan är kärlek för mig. Att visa att man bryr sig om någon och genuint tycker om en persons inre kärna är kanske den djupaste kärleken? Lojalitet och omtänksamhet har jag läst någonstans är de främsta egenskaperna man jag ska kolla efter hos en potentiell partner. Att det är de två egenskaperna som människor i regel brukar uppskatta främst. Alltså inte ytliga preferenser som fysisk attraktion och yrke. Utan det är just att ha en lojal och omhändertagande partner som gör att man kan trivas bra i relationen – och tycka att man hittat rätt – att vara tillfreds med sin partner. Tyckte det var lite intressant!

  Vad är kärlek för dig? Utveckla gärna på vilka sätt du har olika kärlekskänslor för skilda personer, om du vill! Blir nyfiken.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.